Kinos Amadeus näeb moe- ja toidufilmide festivali filme

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Septembris enne filmi "Öölapsed" linastumist kinos Amadeus käisid publikuga kohtumas operaator ja kaasstsenarist Mart Raun ning lavastaja Priit Pääsuke.
Septembris enne filmi "Öölapsed" linastumist kinos Amadeus käisid publikuga kohtumas operaator ja kaasstsenarist Mart Raun ning lavastaja Priit Pääsuke. Foto: amadeus

Oktoobris ja novembris saab Jõhvi kontserdimaja kinos Amadeus vaadata moefilmide festivali "MoeKunstiKino" ja toidufilmide festivali "Food Films" programmi kuuluvaid filme. Jätkub ka kinohommikute ja -õhtute traditsioon.

Rahvusvahelisel moefilmide festivalil "MoeKunstiKino" linastuvad moe ja disainiga seotud filmid − enamasti moevaldkonna tausta sügavuti avavad dokumentaalid. Linateoste peategelased on nii legendaarsed moeloojad, fotograafid, stiiliikoonid, modellid kui ka karjääri alustavad moetegelased.

"MoeKunstiKino" Jõhvi eriprogramm kestab 27.-29. oktoobrini ning sellesse kuulub kolm filmi.

Kolmapäeval, 27. oktoobril saab vaadata filmi "Cardini moemaja", mis tutvustab armastatud moegeeniuse erakordset annet, elulugu ja loomingut läbi aastakümnete. Filmis näeb eksklusiivseid kaadreid Pierre Cardini isiklikest arhiividest ning saab kuulata põnevaid intervjuusid tema kolleegide, koostööpartnerite ja sõpradega.

Neljapäeval, 28. oktoobril on kavas film "Margiela − oma sõnadega". See on portreelugu ühest omanäolisemast ja revolutsioonilisemast Belgia moeloojast Martin Margielast. Tema karjäär algas vabakutselise disainerina, jätkus Jean Paul Gaultier´ juures assistendina ning alles siis tuli ta välja oma nimega. Margiela stiil on kindlalt äratuntav, ta on loonud 41 kollektsiooni ning Pariisis on tema rajatud kuulus Margiela moemaja.

Reedel, 29. oktoobril saab vaadata filmi "Audrey", mis portreteerib armastatud näitlejannat Audrey Hepburni. Hepburn sai oma esimese Oscari 24aastaselt ning temast sai maailma tuntumaid kultuuriikoone: imeliselt kaunis ja Hollywoodi kuldaja legendaarne täht, kelle stiil ja teedrajav koostöö moelooja Hubert de Givenchyga pakub jätkuvalt inspiratsiooni.

Kõikide filmide algus on kell 19. Enne seanssi saab pilti teha fotonurgas, kus on ametis elukutseline fotograaf.

Gastronoomilised filmielamused ja eriseansid

Toidufilmide festivali "Food Films" Jõhvi kavas on kolm filmi: 2. novembril "Ühe koka rännak", 3. novembril "Kohvikangelased" ja 4. novembril "Teetormaja".

Tänu Ida-Virumaa kutsehariduskeskusega tehtavale koostööle on novembrikuus gastronoomilisi elamusi oodata mujaltki kui vaid ekraanilt.

18.-21. novembrini toimub Amadeuse kinosaalis teist korda festival "KinoFF".

Jõhvi kontserdimaja kino programmijuhi Anna Pantelejeva sõnul on Amadeuses kavas ka spetsiaalsed naiste- ja dokumentaalfilmide õhtud. Jätkub kord kuus teisipäeviti toimuvate kinohommikute traditsioon ning organisatsioonide ja ettevõtete tellimusel on nad valmis korraldama ka individuaalseid kinoseansse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles