Jõhvi vallavanemaks valiti tema sünnipäeval Maris Toomel

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Jõhvi volikogu valis esmaspäeval Jõhvi vallavanemaks Maris Toomeli, kes oli selles ametis ka enne valimisi.

Reformierakonda kuuluv Toomel oli ainus kandidaat vallavanema kohale ning sai 18 kohal olnud volikogu liikmelt 11 häält. Kehtetud olid 7 sedelit. Kaks volikogu liiget ei osalenud istungil, koalitsiooni kuuluv Kaia Kaldvee osales videoühenduse teel, ent ei saanud hääletada, sest vallavanema valimine on salajane.

Samal päeval oma 42. sünnipäeva tähistanud Toomel ütles pärast tema vallavanemaks valimist, et tahab olla kõigi Jõhvi inimeste vallavanem. "Tahan esindada kõiki vallakodanikke ja olla neile vääriliseks partneriks," sõnas ta, lisades, et erinevate poliitiliste ühenduste koostöö on vajalik, et taastada Jõhvi kui regionaalkeskuse staatus ning maine. 

Ta lubas taaselustada ühinemisläbirääkimised Toila vallaga. 

Toomel ütles, et Jõhvi on piisavalt panustanud betooni, nüüd on aeg rohkem mõelda inimestele.  

"Elame väga keerulisel ajal, mistõttu tuleb kindlasti panustada inimeste tervisesse, " sõnas ta. 

Kui koalitsioon kaalus algselt kolmeliikmelise vallavalitsuse ametisse nimetamist praegue neljaliikmelise asemel, siis Toomeli ettepanekul tuleb see lausa 6liikmeline. Nii suurt vallavalitsust pole Jõhvis varem olnud. 

Lisaks vallavanemale hakkab vallavalitsuses tööle kaks abivallavanemat: Arvo Aller (majandus ja areng), Ingrid Spitz (sotsiaal, kultuur, sport). Lisaks kolm vallavalitsuse liiget: endine abivallavanem Messurme Pissareva (ettevõtlus, innovatsioon, turism), Sergei Andrejev (spordiobjekide haldamine) ning Avo Kiir (maaelu). Andrejev, Spitz, Aller ja Pissareva olid siiani ka volikogu liikmed. Maris Toomel peatas oma volitused varem.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles