Rakvere teater toob Kohtla-Järvele saatusliku suveromansi

Põhjarannik
Copy
Armukolmnurga kaks osapoolt Ervin (Elar Vahter) ja Anna (Anneli Rahkema).
Armukolmnurga kaks osapoolt Ervin (Elar Vahter) ja Anna (Anneli Rahkema). Foto: Rakvere Teater

15. detsembril näeb Kohtla-Järve kultuurikeskuses Eesti tunnustatuma ulme- ja krimikirjaniku Indrek Hargla näitemängu "Suvitusromaan", kus põimuvad armastus ja kättemaks.

Noor kirjanik Ervin (Elar Vahter) satub suvitama ühte Virumaa turismitallu. Idülliline kirjanikupuhkus ei saa veel alatagi, kui juba jõuavad tema teele kummalised kohalikud Gunnar (Tarvo Sõmer) ja Anna (Anneli Rahkema) ühes oma segaste suhete ning saladustega.

Peagi avastab Ervin, et talu üle valitseb sünge saladus. Kuid mida rohkem ta huvi tundma hakkab, seda enam muutub ta ise osaliseks loos, kus panused on kõrgemad ja valusamad kui üheski tavalises Eesti suvitusromaanis. Mängu tõmmatakse ka kõrvalseisjad ning saatuslikust loost puhtalt pääseda näib aina võimatum.

Loo autor Indrek Hargla on öelnud, et Eesti suvi on kui lühike kirgastumine põhjamaise ängistuse vastu. "Suvel me elame, armume ja armastame."

"Suvitusromaani" tegevus toimub kaasajal ning teemadeks on armastus, reetmine ja kättemaks, tutvustas lavastaja Aare Toikka.

"Ma mõtlesin vaba inimese valikute peale ja keerutasin oma meeles selle mõtte ümber, et ainus valik on valida suhtumist sellesse, mis sinuga juhtub. Veritasu 21. sajandi Eestis oli see kujutlusmäng, mis mind köitis ja hirmutas," rääkis Toikka EPLile antud intervjuus.

Saatuslikus suveromansis astuvad veel üles Rainer Elhi, Märten Matsu, Tiina Mälberg ja Natali Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles