Peipsimaa kutsub pöörasele öösöömingule

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jaanuari keskpaigas saab "Peipsi toidu tänaval" nautida lõkketoitu.
Jaanuari keskpaigas saab "Peipsi toidu tänaval" nautida lõkketoitu. Foto: Facebook

Traditsiooniks saanud suvine "Peipsi toidu tänav" saab talvise näo: 15. jaanuaril on rahvas oodatud täiskuuÖÖsöömingule, mis kestab järgmise päeva varahommikuni.

Peipsimaa Kogukonnaköögi eestvedaja Triinu Akkermann lubab kahtteist tundi täis häid maitseelamusi.

"Peipsimaal on starõi novõi god ehk vana uus aasta. Ootame toredaid külalisi osa saama pöörasest täiskuuÖÖsöömingust, mis algab 15. jaanuaril kell 16 ja lõpeb järgmise päeva varahommikul kell neli. 26 pop-up-kohta Iisakust Saaboldani avavad oma õue, pakkudes lõkketoite, toite ja jooke elaval tulel."

Akkermanni sõnul on talvise toidufestivali tunnuseks peamiselt kohalikust toorainest elaval tulel valmistatud road. "Osa tegijaid on uued ega ole osalenud suvisel "Peipsi toidu tänaval". Samas on ka neid, kes olid toredasti juba suvel kambas."

Ajutisi toidukohti on suvega võrreldes peaaegu poole vähem, sest talv seab oma tingimused. "Siin tuleb mängu talvevarustuse olemasolu, sest kõik toimub väljas. Samal ajal võiks läheduses olla hoone, kus kliendid saavad tualetis käia. Seepärast on ka prooviaastal väiksem arv osalejaid," selgitas Akkermann.

Mitmed kohad pakuvad välja ka meelelahutuse. Näiteks on avatud Peipsimaa muuseum, saab minna karakatitsaga järvele, sõita kelgukoertega, nautida tuletantsijate etteaset ja etnodiskot, kuumaks köetud suitsusauna ja karastavat jääauku.

Alutaguse vallas võõrustavad külalisi Iisaku kihelkonna muuseum, Kauksi puhkekeskus ja Kauksi rannahoone. Viimase õuele tuleb kokku mitu toitlustajat: rannahoone enda köök, aga ka Põhja Peipsi Köök oma suitsahjudega, Kuru villa, catering Kene ja Kauksi puhkeküla.

"Kindlasti ei tule sellist rahvamassi nagu suvel, aga kui on piisavalt hull idee ning inimesed on jaanuari keskpaigaks jõuludest ja aastavahetusest välja puhanud, siis miks mitte sellesse aega natukene elevust tekitada," arvas Kauksi rannahoonet haldava SA Alutagusemaa juht Signe Roost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles