„Minu Narva − Моя Нарва“ jõuab tervikuna lavale

Põhjarannik
Copy
"Minu Narva" esimene osa etendus 5. juunil. Pühapäeval, 16. jaanuaril jõuab Vaba Lava Narva teatrikeskuses publiku ette täisversioon.
"Minu Narva" esimene osa etendus 5. juunil. Pühapäeval, 16. jaanuaril jõuab Vaba Lava Narva teatrikeskuses publiku ette täisversioon. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Minu Narva − Моя Нарва" on kogukonnateatri lavastus narvakatelt narvakatele ja seal kõlavad tänapäeva inimeste lood.

"Minu Narva" esimene osa esietendus eelmisel suvel. Sügisel proovid jätkusid ja pühapäeval, 16. jaanuaril jõuab Vaba Lava Narva teatrikeskuses publiku ette esimest korda täisversioon.

Harrastusnäitlejad ja tavalised linnakodanikud jutustavad lugusid linnast, kus nad on üles kasvanud või kuhu täiskasvanuna saabunud, kus nad elavad ja mida nad armastavad.

"Minule kui projekti idee autorile oli oluline, et see oleks juba eos seotud kõigi narvakate eluga ja nende linnaruumiga, mis on neid kõiki ühendav maailm. Ja teisalt, et sõna saaksid − nii palju kui võimalik − erinevad Narva inimesed," ütles kogukonnateatri projektijuht Liia Kanemägi.

Nii ei piirdutud ühegi kindla grupi, vanuse, rahvuse ega elualaga ja etendus on kahes keeles.

"Meil võib olla igasuguseid versioone Narvast, aga reaalne elu toimib ikkagi nende inimeste peas ja vahel, kes elavad selles ruumis. Oluline on esile tuua just see, mida kohalikud mõtlevad. Teatri kaudu jagamine on eesmärk," lisas lavastaja Katrin Nielsen.

Kogukonnateatri lavastus sündis Eesti teatri- ja draamahariduse seltsi, Vaba Lava Narva teatrikeskuse ja Narva kogukonnaliikmete koostöös ning seda toetas Briti Nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles