Peipsi kandi rahvas tervitab vana uut aastat öösööminguga

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Peipsi ääres saab 15. jaanuaril kella 16-23 osa pöörasest täiskuuÖÖsöömingust.
Peipsi ääres saab 15. jaanuaril kella 16-23 osa pöörasest täiskuuÖÖsöömingust. Foto: Taago Heinmaa

Pimeduse saabudes avavad Peipsimaal laupäeval oma õued 27 üheõhturestorani, pakkudes lõkketoite ning jooke elava tule ja täiskuu paistel. Ida-Virumaa piires saab teha kuus söögipeatust.

"Peipsimaal on starõi novõi god ehk vana uus aasta. Ootame toredaid külalisi osa saama pöörasest täiskuuÖÖsöömingust 15. jaanuaril kella 16-23," kutsus MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök eestvedaja Triinu Akkermann.

Üheõhturestoranide menüüd Iisakust Saaboldani on talvised ja soojendavad ning täiskuu annab toitudele erilise väe, lisas ta.

Kaasa on võimalik osta kõike, mida sahvrites veel leidub ja mille pererahvas on lauale toonud või ise käsitööna valmistanud.

Lisaks saab kogu söömingu ajal seigelda Alutaguse rahvuspargi külastuskeskuses Kauksis (kohapeal Prowintsi suupisted) ning osaleda Iisaku muuseumis laternavalgel Alutaguse vaimujuttude ringkäigul kell 20 ja 22. Muuseumis saab keha kinnitada ka, näiteks nii südant kui kõhtu soojendava läätsesupi ja sibulaplaadipiirakaga.

Ka Kauksi puhkemaja Päsari köök lubab talvist sööki, mis soojendab seest ja väljast. Kui hapukapsasupp lõkkekartulitega keha soojaks kütab, võib minna saanisõidule lumisesse metsa.

Üheõhturestoran Kene pakub Kauksi puhkekülas lisaks hapukapsasupile metsaseenesuppi, aga serveerib ka kohafileed, koduseid grillvorste, vahukommisaia ja palju muud.

Järgmise öiste amspude peatuse võib teha naabri, Kauksi rannahoone õuel. Seal on menüüs vürtsikas maheveisepada ja kihiline piparkoogimagustoit. Samal õuel paneb oma suitsuahjud püsti Põhja Peipsi köök, pakkudes muu hulgas suitsukalasuppi ja suitsulihapilaffi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles