Peterburi teatripäevad Narvas jäävad sõja pärast ära

Põhjarannik
Copy
Üks neljast teatripäevade etendusest pidi olema "See kõik on tema". Selles stseenis on ema rollis Julia Aug.
Üks neljast teatripäevade etendusest pidi olema "See kõik on tema". Selles stseenis on ema rollis Julia Aug. Foto: Vaba lava

Venemaa sõjalise sissetungi tõttu Ukrainasse jäävad Narvas ära Peterburi teatripäevad, mis pidid toimuma 1.-5. märtsini Vaba Lava teatrikeskuses. 

Vaba Lava teatrikeskus teatas reedel, et olukorras, kus Venemaa kuulutas Ukrainale sõja, ei pea nad praegu Peterburi teatrite päevade korraldamist võimalikuks. 

Narva Vaba Lava juht Märt Meos tunnistas ERRile, et otsuse tegemine oli raske, kuivõrd neil on vene teatritegijate hulgas palju sõpru.

Ta tunnistas, et teatripäevade korraldamine on nõudnud suurt eeltööd. Peterburi teatri päevade raames oleks pidanud Narva tulema 60 inimest. "Aga me ei ole ju kindlad, kas teisipäevaks oleks näiteks nende viisad veel kehtinud. Me ei tea neid asju. Auto oli startimas, dekoratsioonid olid suurele rekale peale laaditud ja saime veel öelda, et ärge startige," rääkis ta

Meos ütles, et seoses neljapäeval toimunud Vene vägede sissetungiga Ukrainasse aegus ka näiteks Donbassi teemaline Julia Augi lavastus."Seda ei ole mõtet enam mängida."

Näidendi tegevuskohaks on Ukraina Donbass ja tegelased leppimatud vaenlased. Achilleus ja Noah sõdivad Venemaa separatistide ning Che Guevara ja Schumacher Ukraina eest. Nad kohtuvad neutraalsel pinnal, maja juures, milles elab Maria. Neil tuleb vaadata üksteisele silma, näha oma vaenlases inimest, püüda kokku leppida. Ja võimalik, et päästa maailm.

Peterburi teatrite päevade raames oli kavas näidata  nelja eriilmelist etendust. Pärast iga etenduse lõppu pidi toimuma lavastajate, näitlejate, kriitikute ja vaatajate osalusel avalik arutelu.

Teater ostab müüdud pileteid tagasi kuni 1. märtsini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles