Eesti Sinfonietta esineb teel Viini Jõhvis

Põhjarannik
Copy
Eesti Sinfionetta ette astub dirigent Emilia Hoving Soomest.
Eesti Sinfionetta ette astub dirigent Emilia Hoving Soomest. Foto: Laura Oja

Pühapäeval, 27. veebruaril täidab Jõhvi kontserdimaja lava muusikaga Eesti Sinfonietta, keda kuuleb märtsis Viini kontserdimajas.

25. märtsil esineb Eesti Sinfonietta Viini kontserdimajas, olles seni ainus Eesti orkester, kes on saanud tagasikutse Viini.

Ühe peatuse "Teel Viini" teeb Eesti Sinfonietta Jõhvis: eelkontserdil tulevad esitusele Joseph Haydni, Veljo Tormise ja Arvo Pärdi teosed. Samuti kõlab esimest korda Eestis Lotta Wennäkoski "Hava".

Wennäkoski on üks Soome esitatumaid tänapäeva heliloojaid. Kuigi ta on liigitatud modernistide hulka, määratleb ta end ise lüüriliste meeleolude maalijana. "Muusika on siin kui elav organism, mis ootab, et kuulaja ühineks sellega, looks enda ja teose ühise kõlamaailma," ütleb helilooja "Hava" kohta.

Eesti Sinfonietta ees seisab noor dirigent Emilia Hoving. Tema tähelend algas 2019. aastal, mil ta juhatas Soome Raadio sümfooniaorkestri kontserti ootamatult haigestunud Pablo Heras-Casado asemel. Pärast debüüte mitme Euroopa suure orkestri ees töötab Hoving Mikko Francki kutsel alaliselt Prantsuse Raadio filharmoonikute abidirigendina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles