Kohtla-Järvel tuleb sõjapõgenike toetuseks heategevuskontsert

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Folklooriansambel Perelaz tutvustab eestimaalastele ukraina rahvakultuuri.
Folklooriansambel Perelaz tutvustab eestimaalastele ukraina rahvakultuuri. Foto: Erakogu

Laupäeval, 2. aprillil kell 14 kõlab Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valges saalis ukraina kaasmaalaskonna Dva Koljorõ folklooriansambli Perelaz ja Kohtla-Järve kultuurikeskuse rahvatantsuansambli Virulane heategevuskontsert. Sissepääs on tasuta.

"Sissepääs kontserdile on tasuta, ent kui keegi saab ja soovib hätta sattunud inimesi toetada, siis võib ta meie kogumiskasti rahalise annetuse teha," sõnas ürituse korraldaja, ansambli Perelaz liige ja Kohtla-Järve ukraina kultuuri muuseumi juht Tatjana Ivuškina.

Ta lisas, et Ukraina kaasmaalaskond kogub raha sõja eest põgenenud inimeste, eelkõige laste abistamiseks.

"Paljud põgenikud vajavad riideid, jalanõusid, hügieenitarbeid, raamatuid, mänguasju. Peale selle tahaksime lapsed Tallinna ekskursioonile viia, sest lisaks asjadele vajavad nad positiivseid emotsioone," rääkis Ivuškina.

Umbes poolteist tundi kestval kontserdil tulevad esitamisele ukraina rahvalaulud ja eesti rahvatantsud.

Folklooriansambel Perelaz asutati 2016. aastal, selle muusikaline juht on viiuldaja ja vokalist Vladimir Potapenko. Ansambli koosseisu kuuluvad veel Boriss Tutuka (kitarr ja vokaal) ning Tatjana Ivuškina (vokaal). Kollektiiv esitab ukraina autori-, rahva- ja tavandilaule ning tutvustab rahvamänge, -kombeid ja -tantse. Perelaz on osalenud paljudel festivalidel, teemaõhtutel ja kontsertidel ning võtab alati osa ka ukraina muuseumi temaatiliste näituste avamisest. Kuue tegutsemisaasta jooksul on Perelaz lisaks Eestile kogunud tuntust ka Soomes, Poolas, Lätis ja Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles