Tänavusel "Laterna magical" annavad tooni multifilmid

Põhjarannik
Copy
Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse videostuudios Pervõi Kadr valminud multifilm "Это все мое" pälvis mullusel "Laterna magical" auhinna ning tuli konkursivõitjaks ka Leedus.
Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse videostuudios Pervõi Kadr valminud multifilm "Это все мое" pälvis mullusel "Laterna magical" auhinna ning tuli konkursivõitjaks ka Leedus. Foto: Kaader filmist

30. aprillil saab kinos Amadeus vaadata Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse korraldatavale XV rahvusvahelisele harrastusfilmide festivalile "Laterna magica" saadetud filme. 14. mail näidatakse sealsamas professionaalse žürii väljavalitud paremaid töid.

Sõjavastaste sanktsioonidega ühinedes keeldusid korraldajad tänavu Vene ja Valgevene filme vastu võtmast, ent tänu Leedust pärit osalejatele juubelifestival oma rahvusvahelisest staatusest ilma ei jää.

"Laterna magica" koordinaatori Anna Maskajeva sõnul on tänavu laekunud palju filme mitmelt poolt Eestist nii festivali alalistelt osalistelt kui ka uustulnukatelt. Juba on esitatud üle 50 töö, kuid neid tuleb juurde.

Maskajeva sõnul on konkurentsi oodata kõigis seitsmes nominatsioonis, kuid esimest korda on konkursile saadetud eriti palju multifilme: juba üle kahekümne.

"Laterna magica" põhikonkursi raames toimub tänavu ka Jõhvi 30. aastapäevale pühendatud reklaamfilmide konkurss. Reklaamfilme hinnatakse teistest festivalifilmidest eraldi ning žürii poolt enim tunnustust pälvivaid filme näidatakse Jõhvi päeval, 18. juunil muusikaväljakule paigaldataval suurel ekraanil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles