"Seiklusfest" viib rändama pruuni kulla radadele

Põhjarannik
Copy
Eelmisel aastal pidid matkasellid võitlema põrgukuumusega, sest seiklusfestival lükkus koroona tõttu juunikuusse. Tänavu ootavad matkajaid lahedamad ilmastikuolud.
Eelmisel aastal pidid matkasellid võitlema põrgukuumusega, sest seiklusfestival lükkus koroona tõttu juunikuusse. Tänavu ootavad matkajaid lahedamad ilmastikuolud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmandat korda toimuv "Seiklusfest" tutvustab laupäeval, 30. aprillil maakonna paremaid seiklemisvõimalusi. Korraldajad lubavad, et proovile panevaid ettevõtmisi jagub igale maitsele.

Festivaliala avaneb selgi korral Eesti kaevandusmuuseumis ja Aidu karjääris. Festival viib seiklushimulised inimesed rännakule mööda pruuni kulla radasid ning teeb seda taastuva loodusega käsikäes.

"Seiklusfesti" korraldaja, Alutaguse matkaklubi juhi Ingrid Kuligina sõnul saab iga seikleja ise valida, kui pikka rada ta läbida soovib − peaasi et teekond kuni nelja tunni sisse ära mahub.

Seiklusmatk sobib rahulikumale kulgejale, kes liigub küll kaardi järgi, kuid vallutab punkte rahulikus tempos. "Rahulik tempo ei tähenda aga, et põnevusega allahindlust tehakse − igas punktis ootab üllatus," rääkis Kuligina.

"Seiklusmaa karikas on pigem mõeldud seiklushundile, kes tahab mõõtu võtta. Tal tuleb rogaini raames lahendada mitmesuguseid nuputamis-, leidlikkus- ja osavusülesandeid. Rogain käib punktide ja aja peale," lisas ta.

Seiklusmaa karika ja seiklusmatka kontrollpunktid on põimunud messiboksidega, kus Ida-Viru turimisklastri partnerid jagavad infot Ida-Virumaa ajaveetmisviiside kohta.

Esimest korda saab elamusi jahtida kaevandusmuuseumi pimekäikudes ja päikeseloojangu matkal. Lisaks toimub koostöös MatkaSpordiga seikluslik moesõu, mis tutvustab matkariideid läbi aegade.

Välikinos saab kuulata seiklejate Priit Kuuse alias Wendi ja Andres Karu pajatusi. Seiklushimuliste päralt on ka ronimisatraktsioonid ja rallivalmis maasturid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles