Kukruse majad avavad oma hoovid

Põhjarannik
Copy
Teiste seas on laupäeval avatud Õnne 37 väravad − Leana Kruuse korraldab oma hoovis garaažimüügi.
Teiste seas on laupäeval avatud Õnne 37 väravad − Leana Kruuse korraldab oma hoovis garaažimüügi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäeval, 14. mail avavad mitmed Kukruse elanikud külalistele oma väravad, pakkudes kulinaarseid hõrgutisi, võimalust osta taimi ja saada osa garaažimüügist.

"Tahaks Kukruse kogukonda talveunest üles raputada," selgitas avatud hoovide päeva korraldaja Leana Kruuse. "Tegelikult oli soov korraldada aastakümnetega ladestunud asjade garaažimüüki, aga üksinda oleks kuidagi nadi ja igav. Sealt arenes idee edasi," lisas ta.

Kruuse kutsus avatud hoovide päevaga ühinema kohalikke elanikke, kes keedavad-küpsetavad, teevad puutööd ja kasvatavad taimi.

"Nad tulid ideega kohe kaasa! Näiteks Kasahstanist pärit Klara toidud on juba paras eksootika. Jelizaveta kasvatab üle saja sordi tomati-, kurgi-, paprika- ja lilletaimi. Elle valmistab ravimtaimedest teesegusid ja siirupeid. Andrei teeb puutööd, mida saab lasteaia Tuvike juures imetleda."

Kohalike kokakunstist saab eri hoovides mekkida näiteks hinkaale ja tšeburekke, omaküpsetatud karaskit ja pestot.

Kruuse ise toob lakast alla igasugu toidunõusid, suveniire, keraamikat, raamatuid, plaate (CDsid ja vinüüle), kotte, kingi, riideid, aga ka mööblit ja aiatööriistu. "Nii mõndagi on ka tasuta ära anda."

Kukrusele on põhjust põigata alates kella üheteistkümnest. Rohkem infot ja avatud hoovide kaardi leiab Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles