Jõhvi keskraamatukogu kutsub mängima raamatubingot

Põhjarannik
Copy
RAAMATUBINGO: loe, kogu templeid ja võida magusaid auhindu.
RAAMATUBINGO: loe, kogu templeid ja võida magusaid auhindu. Foto: Erakogu

Raamatubingo on lihtne ja samas väljakutseid esitav mäng, mida saab kokku võtta ühe lausega: loe raamatuid, kogu templeid ja võida magusaid auhindu.

Raamatubingo piletil on 16 ruuduga mänguväli, igas ruudus üks teema, näiteks "krimka", "luule", "loomad", "eesti autor" jne.

Kui teemakohane raamat laenutatud ja loetud, lööb raamatukoguhoidja vastavasse ruutu templi.

Nii nagu tavalises bingolotos, saab ka raamatulotos osaleda nurkade ja diagonaalide mängus ning täismängus. "Magus auhind on igal juhul garanteeritud," tõdes raamatukoguhoidja Katrin Rego.

Lisaks sellele loositakse täismängus osalejate vahel välja ka muid auhindu.

Rego sõnul pakub raamatubingo neile, kes otsivad sobivat lugemisvara, võimalust vaadata riiulite vahel ringi laiema pilguga. "Nii mõnigi kord tullakse tõdemusega, et tahaks midagi lugeda, aga mida, ei tea. Siis ongi hea võtta bingopilet ja alustada esimesest ruudust teekonda."

Raamatubingo pakub ka avastamisrõõmu neile, kes on veendunud, et nad ei hakka kunagi lugema näiteks ulmekirjandust või luulet. "Häid raamatuid leidub igas kirjandusliigis kuhjaga," kinnitab Rego, kelle sõnul on selles mängus ka üksjagu põnevust.

Eraldi bingopiletid on ka lastele.

Raamatubingot saab mängida 17. oktoobrini. Auhinnad loositakse täismängus osalejate vahel välja oktoobri viimasel nädalal aset leidvate üle-eestiliste raamatukogupäevade ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles