Kas eestivenelane otsib Venemaa kanalitest Putini propagandat?

Ago Gaškov
, ajakirjanik
Copy
Telekanali ETV+ peatoimetaja Ekaterina Taklaja: "Kui venekeelne telekanal oleks loodud 1990. aastate alguses, siis ei oleks inimesed nii massiliselt Vene telekanaleid vaadanud ja oleksid vähemalt paralleelselt vaadanud ka meie kohalikku kanalit. Siis kulgeks palju kiiremini ka lõimumisprotsess, mis nende aastate jooksul kuigi tõhusalt edenenud ei ole."
Telekanali ETV+ peatoimetaja Ekaterina Taklaja: "Kui venekeelne telekanal oleks loodud 1990. aastate alguses, siis ei oleks inimesed nii massiliselt Vene telekanaleid vaadanud ja oleksid vähemalt paralleelselt vaadanud ka meie kohalikku kanalit. Siis kulgeks palju kiiremini ka lõimumisprotsess, mis nende aastate jooksul kuigi tõhusalt edenenud ei ole." Foto: Ago Gaškov

Venekeelne telekanal ETV+ on Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) tele- ja raadiokanalitest noorim: nende esimene saade läks eetrisse 2015. aasta 28. septembril. Ehk siis sügisel täitub selle kanali seitsmes tegevusaasta.

Aeg-ajalt võib eestlasi kuulda küsimas, milleks Eestis venekeelset telekanalit üldse vaja on − õppigu venelased eesti keeles infot hankima. Venelased omakorda süüdistavad telekanalit propaganda levitamises ja kohalike venelaste ajude pesemises.

"Peame siiski tunnistama, et umbes kolmandik Eesti elanikest räägib vene keeles. See on nende emakeel ning info hankimine eesti keeles on neist paljudele probleem," sõnas ETV+ peatoimetaja Ekaterina Taklaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles