Virumaa kolledž paneb andurid prügikonteinerite täitumist jälgima

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Anduritega jäätmemahutid aitavad prügifirmadel tulevikus tühisõite vältida ja annavad märku, kui mahuti enneaegu täis saab.
Anduritega jäätmemahutid aitavad prügifirmadel tulevikus tühisõite vältida ja annavad märku, kui mahuti enneaegu täis saab. Foto: Dmitri Matveev

Uus digilahendus võimaldab prügiveofirmadel juba lähitulevikus maa-aluste konteinerite täitumisel reaalajas silma peal hoida ja tühisõite vältida.

Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž sai keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) ringmajanduse programmist uuenduslike keskkonnakorralduslike lahenduste meetmest toetust projektile, millega luuakse lahendus süvamahutite täituvuse jälgimiseks.

Kahe aasta jooksul loovad Virumaa digi- ja rohetehnoloogiate innovatsioonikeskuse arendusinsenerid innovaatilise prügikäitluse jälgimise lahenduse, mis võimaldab prügikonteinerite täituvust vaadata reaalajas ning muuta need andmed jooksvalt kättesaadavaks nii prügiveoettevõtetele kui ka tarbijatele. Lahendus võimaldab optimeerida igapäevast prügivedu, vähendada selle maksumust ja keskkonnamõjusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles