RMK kutsub Selisoosse ja Oru parki looduse päeva retkele

Põhjarannik
Copy
Selisoosse minnakse nii marju korjama kui ka lihtsalt loodust nautima.
Selisoosse minnakse nii marju korjama kui ka lihtsalt loodust nautima. Foto: Triin Rait

Riigimetsa majandamise keskus tähistab Eesti looduse päeva augusti keskel rohkem kui 30 retkega, et tutvustada kauneid paiku ja loodusväärtusi. Ida-Virumaal ootavad avastamist Selisoo Suurlaugas ja Oru park.

Selisoo matk viib osalejad 16. augustil Suurlauka pervele, kus arutletakse soode taastamise üle. Jutuks võetakse nii Selisoo Suurlauka veetaseme tõstmine kui ka soo servalale jäävate kraavide sulgemine ning taastamistöödega kaasas käivad ootused ja lootused. Kas Suurlaugas täitub veega? Kui pikki paise on vaja selleks ehitada, et lauka veetaset tõsta?

Retkel liigutakse mööda Selisoo loodusrada, jalga tuleks panna mugavad jalanõud ja selga ilmastikule vastavad riided. Retk kestab kella 11−16.

Kahetunnine retk Oru pargis algab kell 11 Karuväravate juures. Pargi kaunite alleede ja puistute nimel tehakse mitmesuguseid hooldus- ja taastamistöid. Lisaks sanitaar- ja hooldusraietele on toestatud väärtuslike puude võrasid, puhastatud risust Pühajõe sängi ja kaldaid ning taastatud niiduala ja avatud vaateid. Retkel räägitakse ka plaanidest Oru pargi dendroaia ja puukooliga.

Retkedel osalemiseks tuleb end kirja panna aadressil https://loodusegakoos.ee/eesti-looduse-paev.

Eesti looduse päeva traditsioon sai RMK eestvedamisel alguse 2018. aastal, kui tähistati Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva. Tookord korraldasid kõik RMK külastuskeskused 18. augustil üle Eesti erisuguseid teemakohaseid üritusi ja Eesti looduse päeva tähistamine kulmineerus suure ühismatkamise lõpupeoga Aegviidus.

Tänavu lõpetab Eesti looduse päevale pühendatud nädala 20. augustil Elistvere loomapargis toimuv Valge öö, millega ühtlasi tähistatakse loomapargi 25. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles