Kohtla-Järvel teeb debüüdi kohalik soulibänd

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Esco Compton & The Plastic Knives teeb Kohtla-Järvel debüüdi, tulevikus aga tahaks esineda ka teistes linnades ja riikideski.
Esco Compton & The Plastic Knives teeb Kohtla-Järvel debüüdi, tulevikus aga tahaks esineda ka teistes linnades ja riikideski. Foto: Katja Žavoronkova

Pühapäeval, 14. augustil kell 16 teeb Kohtla-Järve kultuurikeskuse juures vabaõhukontsertide sarja "Suveõhtu rütmid" raames oma esimese avaliku esinemise uus muusikakollektiiv Esco Compton & The Plastic Knives. Sissepääs kontserdile on tasuta.

Küsimusele, miks sai bänd nimeks Esco Compton & The Plastic Knives (plastic knives − ingl k "plastist noad"), vastas üks bändi asutajatest, kitarrist Daniil Masljakov nõnda: "Noad on muidu teravad, plastnoad aga ohutud. Võib nii tõlgendada küll, ehkki tegelikult oli see esimene asi, mis pähe tuli."

Bändi nimi on uus, kuid selle liikmed on paljudele idavirukatele juba tuttavad: kõik nad elavad meie piirkonnas ning on pikka aega üles astunud eri bändide koosseisudes. Ansambli vokalist Esco Compton on ameeriklane, kuid elanud Eestis üle kahekümne aasta, õpetanud viimastel aastatel Ida-Virumaal inglise keelt ja laulnud ansamblis Mr. Blues.

Daniil Masljakovi sõnul sündis idee asutada uus bänd juba kolm aastat tagasi, ent selle plaani rikkus koroonapandeemia. "Aeg möödus, kuid meie oma plaanist ei loobunud: oleme vahepeal kõvasti harjutanud ja valmis tulemust näitama. Kohtlajärvelased on meie esimesed kuulajad."

Ansambli Esco Compton & The Plastic Knives repertuaari kuuluvad peamiselt 1960. aastate soulihitid sellistelt esitajatelt nagu Wilson Pickett, Otis Redding ja Sam Cooke. Lisaks Esco Comptoni vokaalile on bändi eripäraks ainult sellele stiilile omane puhkpillisektsioon, mis koosneb trompetist (Mihhail Buševets), tromboonist (Ruslan Tezikov) ja baritonsaksofonist (Dmitri Matvejev). Klahvpille mängib Kirill Žavoronkov, basskitarri Valeri Antonov ja trumme Dmitri Potejenko.

Umbes tund aega kestev kontsert on kingitus linnarahvale − nõnda jätkab Kohtla-Järve kultuurikeskus kolm aastat tagasi alguse saanud kaunist traditsiooni.

Eelolev kontsert on tänavu suvel juba teine. Augusti lõpus on kavas kolmaski, kuid selle kava on alles arutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles