Peipsi kutsub taas maitseelamuste rännakule

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Nädalavahetusel avavad 43 ajutist restorani oma uksed 175kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel.
Nädalavahetusel avavad 43 ajutist restorani oma uksed 175kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel. Foto: Matti Kämärä / Põhjaranniku arhiiv

Peipsi kandi rahvas kutsub nädalavahetusel nautima kohalikke maitseid juba viiendat korda toimuvale hea toidu festivalile "Peipsi toidu tänav".

20. ja 21. augustil avavad 43 ajutist restorani oma uksed 175 kilomeetri pikkusel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel.

Ida-Virumaa piires tegutseb seitse söögikohta Vasknarvast Tudulinnani. Vasknarva sadamas kostitab Põhja Peipsi Köögi peremees Taavi Vogt mitmesuguste kalahõrgutistega. Rikkalik kalasupp, marineeritud rääbis röstitud mustal leival, ahvenamarja minipannkoogid ja suitsulatika kotlet on vaid mõned näited pikast menüüst.

"Pop-up-restoranides pakutakse kõike paremat, mida kohalikust toormest valmistada saab − nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aktsendiga valmistatud roogasid," selgitas Peipsimaa Kogukonnaköögi eestvedaja Triinu Akkermann.

Ta lisas, et Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa- ja põllusaadused. "Kõigest sellest valmistavad 43 pop-up-restorani Vasknarvast Saaboldani oma parimaid retsepte külastajate rõõmustamiseks. Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsimaa lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab."

Suurfestival "Peipsi toidu tänav 175 km" pälvis sel aastal Regionaalmaasika tunnustuse piirkondlikku arengut toetavate tegevuste, kogukondade koostöö ja toidukultuuri hoidmise eest.

Pop-up-restoranid on avatud 20. augustil kella 11-21 ja 21. augustil kella 11-17. Täpsema info osalejate, pakutavate menüüde ja lisategevuste kohta leiab ürituse Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles