Taiji õpetaja, kuningas Lear ja Pipi vanaema

Põhjarannik
Copy
Stseen lavastusest "Kuningas Lear ja tema lapsed".
Stseen lavastusest "Kuningas Lear ja tema lapsed". Foto: Erakogu

Jõhvi keskraamatukogu korraldab 24. septembril muusikaväljakul kogukonnaürituse "Kogu Eesti loeb!", kus on kohal nii taiji õpetaja, kuningas Lear kui Pipi vanaema.

Laupäevane üritus läheb Jõhvi kontserdimaja ees kell 10.30 käima tervislikult. "Hommikupudru ja taiji treeninguga, mis sobib absoluutselt kõigile," kinnitas Jõhvi keskraamatukogu arendusjuht Tiia Linnard.

Juhendajaks on tallinlane, Rein Siimu taiji kooli õpetaja Leino Laurimäe. "Kui Leino käest küsida, mis see taiji on, siis ta vastab teile, et see on teekond tervise, meelerahu ja väe juurde," vahendas Linnard, kelle sõnul pole vaja tiigri ja draakoni nime kandvate harjutuste tarvis dressegi selga tõmmata.

Pudrule ja treeningusse on oodatud ka samal päeval toimuval Jõhvi rahvajooksul osalejad. "Enne starti annab see väga hea energialaksu," märkis Linnard.

Tema sõnul on tervisespordist kantud ka Jõhvi rahvatantsurühma Gevi esinemine: "Gevi naised on Ida-Virumaa kõige graatsilisemad jooksjad! Te veendute selles, kui näete nende vahvat tantsu "Hommikujooks", mida Gevi esitab esimest korda trenniriietes."

Tallinnast on lisaks taiji õpetajale tulemas veelgi esinejaid: kümneliikmeline noorte teatristuudio Poeesia Sõpruskond, kes astub kell 12 publiku ette muusikalise farsiga "Kuningas Lear ja tema lapsed". See kõlab eesti, vene, ukraina, saksa, prantsuse ja inglise keeles. "Noored laulavad, tantsivad ja mängivad kitarri, flööti ja klaverit ikka power'iga, seda jagub ka nende juhendajas Jelena Skulskajas," nentis Linnard.

Etendusele järgneb mitmeid kirjanduspreemiaid pälvinud Skulskaja autoritund.

Ürituse ajal toimub muusikaväljakul ka väga heas seisukorras kasutatud raamatute odavmüük: hinnad algavad 50 sendist ning lõpevad kahe euroga. Lisaks sellele on raamatukogutelgis võimalik meisterdada, lugejaks registreerida, saada teavet raamatukoguteenuste kohta ning abi nii lugejakeskkonna kui erinevate riiklike e-teenuste kasutamisel.

Kogukonnaüritus "Kogu Eesti loeb!", mida rahastab kultuuriministeerium, kestab kella 10.30-14.00. Päeva juhib Pipi vanaema.

Vihmase ilma korral toimub üritus Jõhvi kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles