Aleksei Turovski: „Esinemine Jõhvis teeb mulle palju rõõmu!“

Põhjarannik
Copy
Aleksei Turovski kõneleb loomadest nii haaravalt, et kuula või söömata.
Aleksei Turovski kõneleb loomadest nii haaravalt, et kuula või söömata. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reedel, 21. oktoobril toimub Jõhvi keskraamatukogus Aleksei Turovski ja Anne Adamsi loeng-kontsert "Kes aias?".

Turovski rolli inimeste harimisel loomade ja looduse tundmise asjus on võimatu üle hinnata.

"Ta kõneleb loomadest nii haaravalt, et kuula või söömata," kirjutas mullu Eesti Päevaleht, kus ilmus Turovskiga tema 75. sünnipäeva puhul intervjuu. "Imepärane esinemisoskus ja soe inimlikkus on temast teinud oodatud külalise nii suuremates kui ka pisemates auditooriumites, ekraanidel, kanalites."

Küsimuse peale, kas ta on varem Jõhvis esinenud, jäi Turovski mõttesse. "Kes seda nüüd mäletab…Aga võimalik, et see on esimene kord. Anne Adamsiga koos on see kindlasti esimene kord," tõdes ta. "Ida-Virumaal olen ma muidugi käinud mitmeid kordi, kuid see on olnud alati seotud minu erialase tööga."

Turovski nentis muheldes, et eelseisev esinemine raamatukogus pole tal mitte ainult kirjas, vaid ka meeles. "Esinemine Jõhvis teeb mulle palju rõõmu!"

Mis saab olla parem kui Aleksei Turovski loeng? "Aleksei Turovski ja Anne Adamsi loeng-kontsert," nentis Jõhvi keskraamatukogu arendusjuht Tiia Linnard, "sest seal kuuleb nii lugusid loomadest kui laule loomadest."

Anne Adams tegutseb vabakutselise muusikuna ja vokaalpedagoogina. Tema esimesed avalikud esinemised toimusid folklauljana Tartus 1980ndatel, Tartu kevadfolgifestivalil ja Hando Runneli laulude õhtul.

Viimati on tal ilmunud vinüülplaat "Läinud aegade mõtted".

Aleksei Turovski ja Anne Adamsi loeng-kontsert toimub Jõhvi keskraamatukogus reedel, 21. oktoobril kell 13.30. Pääse 10 eurot. Pääsmeid saab soetada eelmüügist Jõhvi keskraamatukogust. Kell 11.30 esinevad Turovski ja Adams raamatukogus Jõhvi põhikooli õpilastele. Teavet saab telefonil 558 4247.

Projekti toetab Eesti Kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles