Margus Ilmjärv veab piirile humanitaarabi, et ukrainlased vastu peaksid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Margus Ilmjärv näitab arvutist Ukrainast saadud pildimaterjali, mis tõendab kaupade üleandmist abivajajatele. "Piltidel näeme meie abisaadetiste lõppkasutajaid koos humanitaarabist saadud esemetega."
Margus Ilmjärv näitab arvutist Ukrainast saadud pildimaterjali, mis tõendab kaupade üleandmist abivajajatele. "Piltidel näeme meie abisaadetiste lõppkasutajaid koos humanitaarabist saadud esemetega." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Tundsin, et see maandab stressi, kui saan midagi oma kätega teha," ütleb Eesti kaubandus-tööstuskoja Jõhvi esinduse juht Margus Ilmjärv, kes sõidab alates märtsist regulaarselt Poola-Ukraina piirile, et sõjakoldesse humanitaarabi viia.

Margus sai pärast Ukraina sõja puhkemist oma tööandja ja kolleegide üle uhkust tunda, sest kiirkorras asuti koguma annetusi, et osta ravimeid ja meditsiinivahendeid. Sealjuures ei jäänud ta ise kõrvaltvaatajaks: kõigil kuuel korral, mil abisaadetis on Poola-Ukraina piirile toimetatud, on ta ka ise kaubiku rooli keeranud.

"Kuna mina olen kojas tegelnud idapartnerluse riikidega, oli mul ukrainlastega pidev koostöösuhe. Näiteks Dnipro kaubanduskojaga tegime enne sõda virtuaalse ärifoorumi. Põhiline koostöö oli muidugi Kiievis asuva Ukaina kaubanduskojaga, aga ma tundsin ka regionaalseid kodasid," räägib Margus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles