Mravinski festivali lõpetavad Peeter Laul ja Narva sümfooniaorkester

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Peeter Laul.
Peeter Laul. Foto: Erakogu

Laupäeval, 10. detsembril kell 17 kõlab Narva Geneva kontserdimajas XXVIII rahvusvahelise Jevgeni  Mravinski nimelise muusikafestivali lõppkontsert. Kontserdil astub üles Eesti juurtega ja kõrge rahvusvahelise mainega Peterburi pianist Peeter Laul, teda saadab Narva linna sümfooniaorkester.

Peeter Laul on lõpetanud Peterburi konservatooriumi ja aspirantuuri (kuulsa pedagoogi Alexander Sandleri klassi). Ta on aktiivne kontsertpianist ning tuntud paljudes maailma riikides.

Laul esineb menukalt täissaalidele maailma suurtes kontserdisaalides, sealhulgas Peterburi filharmoonia ja Moskva konservatooriumi suures saalis, Maria teatri kontserdisaalis, New Yorgi Steinway Hallis ja Lincoln Centeris, Amsterdami Concertgebouw's, Tokyo Suntory Hallis ja Estonia kontserdisaalis. Ta on osalenud festivalidel Prantsusmaal Colmaris ja St. Riquier's, Moskvas, Monacos. Tema kammermuusikapartnerite hulka kuuluvad Ilja Gringolts, Graf Mourja, Alena Baeva, David Grimal, Laurent Korcia ja Marc Coppey.

Laul on mitmete rahvusvaheliste konkursside ja festivalide, näiteks Bremenis peetud Euroopa klaverikonkursi kahekordne laureaat ning Moskvas korraldatud Skrjabini-nimelise rahvusvahelise pianistide konkursi võitja.

Publiku seas on eriti populaarsed Laulu kontserdid formaadis "Peeter Laul mängib ja räägib".

Narva kontserdi esimeses osas kõlab Aleksandr Skrjabini teostest koosnev soolokava. Festivali korraldaja, Narva linna sümfooniaorkestri dirigent Anatoli Štšura rõhutas, et kriitikud on nimetanud Laulu üheks tänapäeva silmapaistvamaks Skrjabini muusika interpreediks.

Anatoli Štšura ja Narva sümfooniaorkestri saatel esitab Peeter Laul Bachi kontserdi klaverile ja orkestrile d-moll. Kava täiendavad Samuel Barberi ja Heino Elleri orkestriteosed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles