Laupäeva hilisõhtul jookseb Narva tänavatel ligemale tuhat spordisõpra

Põhjarannik
Copy
Varasematel Narva talvistel ööjooksudel osalejad on tundnud sellest ainulaadsest spordiüritusest vaid rõõmu.
Varasematel Narva talvistel ööjooksudel osalejad on tundnud sellest ainulaadsest spordiüritusest vaid rõõmu. Foto: Ain Liiva

Laupäeva, 17. detsembri õhtul kell 20.30 lähetab Narva linnapea Katri Raik Astri keskuse juurest ligemale tuhat liikumislembest inimest Narva talvisele ööjooksule.

Stebby Eesti ööjooks "Narva talv"

  • 17. detsembril Narvas
  • Start ja finiš Astri keskuse juures (Tallinna mnt 41)
  • Distantsid: 5 km ja 10 km
  • Stardi aeg: kell 20.30
  • Iga osaleja saab unikaalse medali ja toetajate meenekoti
  • Registreerumine ja lisainfo: www.ööjooks.ee

Astri keskuse juurest algav 5 kilomeetri pikkune ring kulgeb mööda Narva peatänavat − Tallinna maanteed − piiri poole Pimeaia juurde ja sealt mööda väiksemaid teid ja tänavaid tagasi. Ligemale poolsada osalejat läbib selle ringi kaks korda ehk joostes 10 kilomeetrit, ülejäänud piirduvad 5 km distantsiga. Raja äärde jäävad jõulutulede säras kaubanduskeskused, Pimeaed, Narva jõe kaldapealne, kust paistavad nii Hermanni linnus kui ka Ivangorodi linnus teisel pool jõge. Rada viib mööda mitmete arhitektuuriauhindadega pärjatud Narva kolledži õppehoonest ja selle kõrval asuvast raekojast, mis on tänavu saanud värske fassaadi.

Jooksu peakorraldaja Marko Torm ütleb, et püüab pakkuda osalejatele eelkõige elamust, mis saadakse hilisõhtuses piirilinnas endale sobivas tempos liikudes. "Sportlik tulemus on tähtis ehk vähestele võidu peale jooksjatele. Enamik osalejaid tuleb ikka iseennast proovile panema ja nautima seda õhkkonda, mille loovad kõik osalejad üheskoos," märkis ta, lisades, et peale Narva tulijate teeb ligikaudu poolsada osalejat selle jooksu kaasa ka virtuaalselt.

Raja ääres on ligikaudu kümme meelelahutuspunkti, kus jooksjaid ja kõndijaid innustavad tule- ja valguskunstnikud, diskorid, trummipõristajad, tantsijad, ergutuskoorid. Üritust aitab läbi viia palju Narva kohalikke vabatahtlikke. Nende koordinaator Anton Pratkunas lubab luua üheskoos osalejatega sündmuse ajaks Narva kesklinna ainulaadse atmosfääri, mis tekitab positiivseid emotsioone pikaks ajaks.

Osalejate seas on ligikaudu pooled Ida-Virumaa inimesed ja ülejäänud sõidavad just selle sportliku elamuse pärast piirilinna. Paljud neist veedavad Ida-Virumaal terve nädalavahetuse, et tutvuda ka kohalike vaatamisväärsustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles