Maarahvamajad meelitavad sadu inimesi aastat vahetama

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
PS Troikaga saab tantsida uude aastasse Lüganuse rahvamajas.
PS Troikaga saab tantsida uude aastasse Lüganuse rahvamajas. Foto: Facebook

30. ja 31. detsembril toimuvad aastalõpupeod Vokas, Lüganusel, Mäetagusel, Iisakus ja Tudulinnas. Traditsiooniliselt katab laua igaüks ise; korraldaja hoolitseb meelelahutuse eest.

Alutaguse valla ürituste kalendrist leiab aasta lõpus lausa kolm pidu. 30. detsembril ootab Mäetaguse rahvamaja aastalõpupeole ansambliga Nukker Kukeke. Meeleolu loob kabareeprogrammiga tantsutrupp Ciara.

"Oleme juba laudu juurde pannud, tuleb täissaal," ütles Alutaguse huvikeskuse kultuuritöö koordinaator Grete Habakukk, kelle sõnul mahutab rahvamaja saal ära sadakond inimest, ilma et väga kitsaks läheks.

"Me ei olnud alguses väga optimistlikud. Kui koroonaajal oli näiteks Apelsini pidu ja arvasime, et see on üpris populaarne, sest sel hetkel kadusid koroonapiirangud ära, siis inimesed ilmselgelt ikkagi kartsid ja üritus ei läinud päris nii, nagu me ootasime. Seetõttu ei osanud arvata, kui suur on inimeste huvi aastalõpupeo vastu, aga see on olnud päris suur. Loodame, et viirused inimesi maha ei murra," rääkis Habakukk.

Kohvik tuleks kallim

Lauad katavad peolised ise. "Oleme mõelnud katsetada kohvikut, aga esiteks oleks see inimestele kallim, kui keegi tuleb teenust pakkuma. Teiseks on see aastaid nii olnud, et inimesed võtavad vastavalt oma soovidele söögid, joogid ja nõud kaasa. Enamik tuleb suurema seltskonnaga, broneeritakse isegi kümneseid laudu. Inimestele meeldib tantsida, eelkõige tullakse sellepärast," arvas Habakukk.

Bänd tuleb aastalõpupeole aegsasti ära tellida, ikka mitu kuud varem. "Nukker Kukeke on varem Mäetagusel käinud ja on kogemus, et on tõesti hea bänd. Hinnaklass on bändidel erinev, eks see saab ka vahel määravaks, et oleks hea hinna ja kvaliteedi suhe ning inimesed piletihinnast ära ei kohkuks," tõdes Habakukk.

Mäetagusel maksid piletid kuni 21. detsembrini 8 eurot, nüüd on hind 10 eurot.

30. detsembril on Alutaguse vallas ka alternatiivne pidu: 130aastane Tudulinna laulu-mänguselts ootab rahvast Tudulinna rahvamajja, kus tantsuks mängib ansambel Dolores ja õhtut juhib Aarne Pärn. Pääse on 10 eurot, seltsi liikmetele 5 eurot.

Iisaku rahvamajas kogunevad pidulised laudade taha 31. detsembril. Aastat aitab jalga keerutades ära saata ansambel Expert. Kohv ja tee on laual, muu suupärase toovad pidulised ise kaasa. Pilet maksab eelmüügist 8 eurot, kohapeal 10 eurot.

Rõõmsas rütmis uude aastasse

Traditsiooniliselt on aastalõpupidu pidanud ka Voka rahvas. Seekord muutub 30. detsembril peosaaliks spordihoone. Muusikat teeb Rivo Rehe, tantsuhitte valib DJ AnnaSöötu. Lauale saab kaasa võtta oma maitse järgi snäki ja joogi, aga avatud on ka kohvik. Pilet maksab eelmüügist ostes 12 eurot, kohapeal 15 eurot.

Toila valla kultuurijuht Kaisa Pukk kinnitas, et selline maa aastalõpupeo formaat on elujõuline, eriti väiksemates kohtades. "Laudu broneeritakse ja arvan, et meie publiku arv jääb 70-100 kanti."

Lüganuse rahvamajas tuleb suur aastavahetuse pidu 31. detsembril. Tantsuks mängib PS Troika, sissepääs maksab 25 eurot.

"Mul on tõesti suur rõõm esineda üle paljude aastate Lüganuse klubis, kus kunagi sai koolipoistena mängitud nii kooli- kui ka kolhoosipidudel. Ansambel PS Troika on sündinud muutuste tuules 1987. aastal ja ka praegused ajad on täis "uutmist"," ütles bändi asutajaliige, Lüganuselt pärit muusik Allan Sarri.

Ta lisas, et PS Troika tahaks anda pidulistele jõudu ja optimismi, et püsida kogukonnana terved ja ning "valada õnne" veelgi paremale uuele aastale.

"Nagu minu teksti ja muusikaga "Põdrakasvataja" on suuna kätte näidanud, nii on meie muusika tantsitav ja rõõmsameelne, kõik laulud, ka värsked välismaa lugude kaverid, on eesti keeles. Mängime ka peotantsurütme, kui on oskajaid inimesi saalis," lubas Sarri.

Lüganuse kultuurikeskuse juhi Virje Härmi sõnul oli kolmapäeva ennelõunaks peole registreerunud 90 inimest; saali on võimalik mahutada inimesi saja ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles