Kiviõlis saab näha linna algajate kunstnike jõulunäitust

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kiviõli kunstide koolis õppivad täiskasvanud kunstnikud avasid jõulunäituse.
Kiviõli kunstide koolis õppivad täiskasvanud kunstnikud avasid jõulunäituse. Foto: Erakogu

Maastikumaalidest kubismini − sellist stiilide mitmekesisust võib näha Kiviõli kunstide kooli galeriis avatud jõulunäitusel. See on kindel märk sellest, et linnas tuleb maalikunstnikke aina juurde.

Kuus aastat tagasi avas Ida-Viru kunstnik Aivar Rihkrand Kiviõli kunstide koolis täiskasvanute kursuse ning ei osanud arvatagi, kui laia vastukaja tema algatus leiab. Algajate kunstnike meisterlikkus kasvab iga aastaga ning nende teosed on korduvalt linnaelanike meeleolu tõstnud.

"Praegu käib tundides 23 inimest, kellest 16 tööd on uuel näitusel välja pandud," selgitas Rihkrand, lisades, et kuus inimest praegustest kursuslastest tegelevad maalimisega juba kuuendat aastat ning kevadel kaitsevad diplomitööd.

Seekordsel näitusel on näha stiilide ja tehnikate mitmekesisust: loodus- ja linnavaadetest kuni kubismi, animalistika ja portreedeni välja. Uus näitus erineb eelnevatest selle poolest, et esindatud on rohkem autoritöid, peamiselt õlimaalid.

Pilku püüavad Marina Deilidi portreesari "Aafrika kaunitarid", Kaarin Aameri lõuenditel on aga Brasiilia suguharu naised. Osavalt on oma lemmikloomi kujutanud Ljudmila Borissova ja Galina Limberg. Rihkranna arvates on Tatjana Matskevitšil uhked viinamarjakobarad, Ljudmila Telor aga hästi saanud hakkama monumentaalse "Mereloojanguga".

Kiviõli noorte kunstnike teostega saab tutvuda 28. jaanuarini. Galerii asub aadressil Vabaduse 6 ning on avatud tööpäevadel kella 10-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles