Kiviõlist pärit kunstnik esitleb oma maale Ida-Virumaa veekogudest

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Heli Mänd kinnitab, et tuleb alati rõõmuga kodumaakonda ja on valmis oma harrastusi jagama − seekord esitleb ta enda loodud kunsti.
Heli Mänd kinnitab, et tuleb alati rõõmuga kodumaakonda ja on valmis oma harrastusi jagama − seekord esitleb ta enda loodud kunsti. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve keskraamatukogu lugemissaalis on Kiviõlist pärit kunstnik ja Tallinna Arte gümnaasiumi kunstiõpetaja Heli Mänd välja pannud oma maalid veekogudest − näitus kannab nime "Võluv Ida-Virumaa".

Seni on kohtlajärvelased kohtunud Heli Männi kui kollektsionääriga − ta on korduvalt toonud siia temaatilisi näitusi vanadest mänguasjadest oma kollektsioonist. Selles on üle viie tuhande eksponaadi ning kogu täieneb pidevalt. Seetõttu leiab Heli Mänd ikka, millega üllatada ja rõõmustada publikut. Üllatab ta selgi korral, esimest korda iseenda loominguga − lugemissaali galerii seintel ripub 15 tema veekoguteemalist maali.

"Olen ise Kiviõlist pärit ja meil on Peipsi ääres suvila ning pealinnaski on ju meri. Käin sageli vee ääres vaimu puhkamas. Vesi on läbiproovitud viis rahu leidmiseks, sest isegi kui merel on torm, saavutad laineid vaadates tasakaalu. Kunstnikuna on mind alati köitnud merevaated, kaldad, kuid suuremal määral vesi ise," rääkis kunstnik.

Meri, Peipsi järv, Narva jõgi − igal pool leiab kunstnik võluva nurga, mida lõuendile kanda. Mõnedel tunduvad värvid ebareaalsetena, kuid kõik on maalitud natuurist. Lihtsalt kunstniku kannatlik pilk ootab alati ära midagi erksat ja ebatavalist.

Kohtla-Järvele on Heli Mänd toonud maalid, mis on loodud Ida-Virumaa eri paigus kümne aasta jooksul. Siit ka näituse nimetus. Esimeste külastajate arvamuse kohaselt paneb ekspositsioon unustama, et väljas on talv, külm ja niiske. Merevaated rahustavad ning panevad unistama. Tahate veenduda? Näitus on avatud 17. veebruarini. Sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles