Jüri Annist jagab Jõhvi raamatukogus aiatarkust

Põhjarannik
Copy
Jüri Annist ja roheline upsujuur.
Jüri Annist ja roheline upsujuur. Foto: Erakogu

Kolmapäeval ootab Jõhvi keskraamatukogu rohenäppe aiandusnõustaja Jüri Annisti loengule "Taimed, kes põhjusel või teisel võiksid aias olla".

Aiandushuvilistele on Jüri Annisti nimi tuttav. Kes teab teda ajalehtedes ja ajakirjades ilmunud muhedatest kirjatükkidest, kes tema kirjutatud raamatute järgi. Näiteks intrigeeriva pealkirjaga "Laisa aedniku aed".

2016. aastal pälvis ta ajakirja Kodu&Aed pikaajalise kaasautorina kaunite kodude võistlusel aiakultuuri edendamise auhinna.

Jõhvis pajatab Annist aiataimedest. Nendest, kes "põhjusel või teisel võiksid aias olla".

Aiataimede valik on tema sõnul hoomamatult suur: "Keda võtta, keda jätta? Hüljates mürgised, invasiivsed, poputamist vajavad ja külmaõrnad isendid, on allesjäänuid ikkagi nõutuks tegevalt arvukalt. Kaalukeeleks võiks olla mingi lisaväärtus, mis kallutab ühe või teise taime valitute sekka. Neist lisaväärtusega taimedest tulebki loengus juttu. Nad annavad endast parima, kui pakkuda neile õigeid kasvutingimusi. Igale valituks osutunud taimele sobivad olud saavad esile tõstetud."

Rohenäppudele pole Jõhvi raamatukogu varem seesuguseid kohtumisi pakkunud. Aga aiandushuviga inimesi on palju ja praegu neil näpud juba sügelevad. Ilm veel aias suuremat teha ei lase, aga üks asjatundja loeng võiks aidata seda sügelust leevendada.

Jüri Annisti loeng algab raamatukogus kolmapäeval, 5. aprillil kell 17.30 ja kestab tunni, seejärel on pool tundi küsimuste-vastuste jaoks. Kes soovib, võib Annistile küsimused juba ette saata: info@calmia.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles