Anton Aleksejev − Eestis moskvalane, Ukrainas eestlane

Ago Gaškov
, ajakirjanik
Copy
Anton Aleksejev: "Ma ei ole siiski elukutseline sõjakorrespondent. Mul on endal ka palju küsimusi, et kes see sõjakorrespondent ikkagi on."
Anton Aleksejev: "Ma ei ole siiski elukutseline sõjakorrespondent. Mul on endal ka palju küsimusi, et kes see sõjakorrespondent ikkagi on." Foto: Viktor Zalevskij

Eestis on vähe sõjaajakirjanikke, kes otse rindejoonelt teateid edastaksid. Eesti rahvusringhäälingu korrespondendist Anton Aleksejevist sai sõjaajakirjanik juhuse tahtel ning praegu veedab ta suurema osa ajast Ukrainas. "Harjutan igal õhtul endale ühe käega žgutti panema," ütleb Anton järjekordseks reisiks valmistudes. Many happy returns, soovivad sõjakorrespondendid üle maailma üksteisele, et ikka ja alati elusalt tagasi koju jõuda...

Anton Aleksejev, kes sa üldse oled? Ütlesid mulle kunagi, et oled moskvalane. Kas pead end ka praegu moskvalaseks? Või eestlaseks, Eesti elanikuks?

Vastaksin kuulsa nõukogude luuletaja Rassul Hamzatovi sõnadega. Hamzatov ise oli Dagestanist pärit lesgi. Ka temalt küsiti kord: "Seltsimees Hamzatov, kes te rahvuselt olete?" Mispeale ta vastas: "Dagestanis olen ma lesgi. Moskvas dagestanlane ja välismaal venelane." Minu meelest määratles ta oma identiteedi väga andekalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles