Rahvusvaheline tantsupäev toob Jõhvis lavale mitukümmend rahvatantsurühma

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Maakonna tantsupidu asendab tänavu rahvatantsukontsert "Viru vöökiri", kus keerutavad jalga 8 segarühma, 12 naisrühma ning 8 memmede rühma.
Maakonna tantsupidu asendab tänavu rahvatantsukontsert "Viru vöökiri", kus keerutavad jalga 8 segarühma, 12 naisrühma ning 8 memmede rühma. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäeval, 29. aprillil kell 16 on publik oodatud Jõhvi kontserdimajja Ida-Virumaa rahvatantsukontserdile "Viru vöökiri", mis on pühendatud rahvusvahelisele tantsupäevale.

Laval keerutavad jalga 8 segarühma, 12 naisrühma ning 8 memmede rühma. Kontsert asendab traditsioonilist maakonna tantsupidu.

"Kuna laste- ja noorterühmad on kutsutud Rakveresse Virumaa tantsupeole ja Ida-Viru täiskasvanud tantsijad paraku Vallimäele ei mahu, otsustasid kohalikud tantsujuhid pakkuda täiskasvanute rühmadele uut formaati," selgitas rahvakultuuri spetsialist Ida-Virumaal Anne Uttendorf.

Kontserti korraldab Ida-Virumaa rahvatantsujuhtide selts. Tantsujuhi Maris Kriisa sõnul pole ilma lasterühmadeta mõtet oma maakonna tantsupidu korraldada ja nii saigi välja käidud mõte teha maakonna täiskasvanute rühmadele sel aastal midagi teisiti.

Malli võeti kunagi Tartu linnas toimunud rahvatantsu galakontserdist.

"Käisin tookord seda kontserti vaatamas ja väga sümpatiseeris see, kui palju erinevat repertuaari seal kohtas. Kui tantsupeo aastatel ja ka maakonna tantsupidudel osaledes on rühmaliigiti tantsud kõigil samad, siis seekord saab igaüks esitada repertuaari vastavalt sellele, mis nende rühmale sobib ja meeldib," rääkis Maris Kriisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles