Samuel Golomb: "Pensionäril on aega teha seda, mis meeldib"

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Samuel Golomb kinnitab, et pensionäri elu on tore: võid teha just seda, mis sulle meeldib. See ader tema koduõuel on lihtsalt kaunistuseks, sest siia istutatakse ainult lilli.
Samuel Golomb kinnitab, et pensionäri elu on tore: võid teha just seda, mis sulle meeldib. See ader tema koduõuel on lihtsalt kaunistuseks, sest siia istutatakse ainult lilli. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tuntud meelelahutaja, ajakirjanik, giid, projektijuht ja kollektsionäär − see ei ole täielik nimekiri Samuel Golombi elukutsetest ja hobidest. Elanud pool sajandit Rakveres, kolis ta 16 aastat tagasi Sinimäele ning ütleb, et Ida-Virumaa on talle avanenud uuest küljest. Ehkki hiljuti sai Golombist pensionär, kinnitab ta, et ööpäevas napib endiselt aega, et jõuaks ära teha kõik, mis tegemist vajab.

Ehkki Golomb ise ütleb, et elab ääremaal − Sinimäele pole jäänud isegi mitte postkontorit või kauplust −, pole tal igavleda mahti.

"Läks nii, et 16 aastat tagasi lõin uue pere ning kolisin Ida-Virumaale. See pole Rakverest küll kaugel, kuid mu elu on ikka kõvasti muutunud. Peaaegu kõike tuli alustada nullist: ümberringi on uued inimesed, teistsugused traditsioonid... Esimest korda nägin siin 9. mail, kuidas ühel pool memoriaali seisid Nõukogude armee veteranid, teisel pool Saksa omad ja keskel politseinikud," räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles