Vene kunstnike ühenduse näitus rõhutab loodushoiu tähtsust

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tamara Breideksi pildil kujutatud küpsed jõhvikad annavad aimu, mis aastaajaga on tegu.
Tamara Breideksi pildil kujutatud küpsed jõhvikad annavad aimu, mis aastaajaga on tegu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valges saalis on avatud Eesti vene kunstnike ühenduse näitus "Eesti mets kunstnike pilgu läbi". Väljas olevates töödes rõhutavad kunstnikud vajadust elada loodusega harmoonias ja selle seadusi rikkumata.

Idee metsateemaline näitus kokku panna tuli Eesti vene kunstnike ühendusel juba mõned aastad tagasi ning seda toetas riigimetsa majandamise keskus. Ühenduse juht Sergei Volotšajev rõhutas näituse avamisel, et kunstnikud on alati püüdnud Eesti kaunitest maastikest inspiratsiooni ammutades ja plenääridel maalides jäädvustada nii looduse ilu kui ka iseenda emotsioone.

Žanna Golubtsova "Kevadlaul".
Žanna Golubtsova "Kevadlaul". Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Väljas olevad tööd on valminud eri žanrites ja tehnikates. Neis annavad kunstnikud vaatajaile mõista: vaid loodusega harmoonias ja loodusseadusi rikkumata elab inimene täisväärtuslikku elu.

Ühe pildi juurest teise juurde liikudes ning nende ees seisatades võib vaataja tunda kevadise tuulepuhangu värskust, talvekülma hingust, suvesoojuse hellust ning sügise ilu ja õrnust ning mõtiskleda igaviku, elu mõtte ja loodushoiu vajaduse üle.

Näitus jääb avatuks 22. maini.

Eesti üheks silmapaistvamaks vene kunstnikuks peetav Anatoli Umerenkov kajastab oma töös "Rohelised" looduskaitsjate teemat.
Eesti üheks silmapaistvamaks vene kunstnikuks peetav Anatoli Umerenkov kajastab oma töös "Rohelised" looduskaitsjate teemat. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles