Astri keskuses saab kaasa elada moesõule

Copy
Narvas näeb moe- ja keelekoolis Moepööre loodud kollektsioone.
Narvas näeb moe- ja keelekoolis Moepööre loodud kollektsioone. Foto: Integratsiooni sihtasutus

Pühapäeval, 11. juunil Narvas Astri keskuses toimuval moesõul näeb rõivaid ja aksessuaare, mida on loonud taaskasutatud materjalidest eesti keele õppijad koos tunnustatud Eesti disaineritega.

Tänavu märtsis alustas tegevust moe- ja keelekool Moepööre, kus keeleõppijate ja disainerite ees seisis uudne väljakutse: luua unikaalne jätkusuutlik moekollektsioon ning harjutada eesti keelt.

"Ääretult põnev oli jälgida, mida keeleõppijatest disainerid on loonud vaid kolme kuuga, taaskasutades Uuskasutuskeskusest leitud materjale. Olen natukene saanud kollektsioone juba piiluda ja võin kinnitada, et tulemas on vähemalt paar väga meisterlikku teost," ütles üks moe- ja keelekooli korraldajaid, moefotograaf Getter Raiend.

Valminud rõivaid ja aksessuaare näeb kell 16 kaubanduskeskuses Astri toimuval avalikul moesõul, mida pääseb vaatama tasuta. Selle käigus selgub, millise keeleõppija looming pälvib parima jätkusuutliku moekollektsiooni tiitli, millega kaasneb tuhat eurot edasiseks moetegevuseks.

Lisaks moe- ja keelekoolis Moepööre loodud kollektsioonidele näeb laval ka teiste Eesti moedisainerite töid, esindatud on Studio KÄT, Anu Sirkas, Luste ja Gallery x Red Island. Esimest korda näitavad Narvas oma lõputöid ka kõrgema kunstikooli Pallas tekstiili- ja nahaosakonna tudengid.

Moe- ja keelekool tõi Ida-Virumaalt ja Tallinnast kokku 40 eesti keele õppijat, kes töötasid kolme kuu jooksul 12 meeskonnas. Algatajateks on integratsiooni sihtasutuse Narva eesti keele maja, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja moefestival Estonian Fashion Festival.

Tagasi üles