Ida-Viru koorid laulavad pühapäeval Iisakus

Põhjarannik
Copy
Ida-Virumaalt pärit Eesti nüüdisaja tunnustatumaid koorijuhte Hirvo Surva dirigeeris 2019. aastal Narvas Kreenholmi kvartalis toimunud Ida-Virumaa laulupäeval. Sel pühapäeval juhatab ta koore Iisakus toimuval laulupäeval "Laulutungal".
Ida-Virumaalt pärit Eesti nüüdisaja tunnustatumaid koorijuhte Hirvo Surva dirigeeris 2019. aastal Narvas Kreenholmi kvartalis toimunud Ida-Virumaa laulupäeval. Sel pühapäeval juhatab ta koore Iisakus toimuval laulupäeval "Laulutungal". Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval kell 15 algab Iisaku laululaval Ida-Virumaa kooride laulupäev "Laulutungal", kus dirigentide seas on ka Eesti koorimuusikakultuuri silmapaistvamaid eestvedajaid Hirvo Surva ja ühislaulmisele on oodatud kõik huvilised.

Laulupäeval astub lavale ligikaudu 250 lauljat 12 koorist, millest enamik on Ida-Virumaa koolide koorid. Mitme kooriga on laulupäeval esindatud Jõhvi põhikool ja Ahtme kunstide kool. Laulma tuleb Kohtla-Järve gümnaasiumi segakoor. Osalevad ka Iisaku gümnaasiumi, Kohtla-Järve Tammiku ja Maleva põhikooli ning Narva-Jõesuu mudilaskoorid. Täiskasvanute kooridest tulevad laululavale Iisaku segakoor ja Kirderanniku koor. Laulupäeva lõpus esineb Kohtla-Järve folkrokkbänd Kratt, kelle repertuaaris on muu hulgas ansamblite Oort ja Trad. Attack! looming.

Tänavune Ida-Viru kooride laulupäev toimub Kohtla-Järve gümnaasiumi eestvedamisel. Kooli direktori Hendrik Aguri sõnul on gümnaasium alates märtsist tihedalt suhelnud kooride ja koorijuhtidega, pannud paika repertuaari, jaganud noote ja laulusõnu. "Laululehed jagatakse ka publikule, et üheskoos kaasa laulda ja tekitada ühtsustunnet. Laul on alati eestlasi sidunud ja rasketel aegadel koos hoidnud," sõnas ta, märkides, et koorimuusika käekäigule tuleks Ida-Virumaal hoogu juurde anda.

Koorimuusika traditsioonid ulatuvad Ida-Virumaal 19. sajandi keskpaika. Jõhvi laulupäev ehk kihelkondadevaheline laulupüha toimus juba 1865. aastal. Sellele järgnenud laulupeod panid tugeva aluse siiani kestvale laulupidude traditsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles