180kraadine karjääripööre: ema ja poeg jätsid hüvasti tuttava ametiga ja vastavad nüüd 112 kõnedele

Copy
Ida-Virumaal elavad ja töötavad päästekorraldajatest ema ja poeg Tiina ning Marko Lepp ütlevad, et nende suhted tööl ja kodus on täiesti erinevad.
Ida-Virumaal elavad ja töötavad päästekorraldajatest ema ja poeg Tiina ning Marko Lepp ütlevad, et nende suhted tööl ja kodus on täiesti erinevad. Foto: Marjaana Vaher

Tiina (59) ja Marko (30) Lepp on päästekorraldajad ehk vastavad hädaabinumbri 112 kõnedele. Ema Tiina tegi karjääripöörde 15 aastat tagasi ning möödunud aastal otsustas ema jälgedes kõndida ka poeg Marko. Mõlema sõnul on oluline ära tunda hetk, mil tuleb hüvasti jätta vana tuttava rajaga ja teha elus totaalne muudatus.

Tiinal on kaks poega ja kaks lapselast, kes kõik elavad üksteise vahetus läheduses. Enne siseturvalisuse valdkonda suundumist töötas naine juuksurina ning tal oli oma salong Kohtla-Järvel juba 1992. aastast.

Ligikaudu 15 aastat tagasi, mil mõlemad pojad olid veel kooliealised, võttis Tiina ette karjääripöörde ning asus tööle päästekorraldajana, kelle tööks on vastata hädaabikõnedele. "Soov vahetada eriala oli mul pikalt, aga ei leidnud õiget aega. Tol ajal oli mul salongis mitu klienti, kes töötasid päästjatena, ning nende lood olid inspireerivad. Tundsin, et ka minu hing ihkab samasugust tööd teha. Läks aega, aga lõpuks sain asuda õppima päästekorraldajaks. Tol ajal oli süsteem muidugi teistsugune."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles