Guido Kangur: Tuletorni kontserdile valime muusikuid oma pere maitse järgi

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvist pärit näitleja Guido Kangur korraldab Rannapungerjal Tuletorni kontserti juba 14. suve järjest.
Jõhvist pärit näitleja Guido Kangur korraldab Rannapungerjal Tuletorni kontserti juba 14. suve järjest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel laupäeval, 22. juulil korraldab Jõhvist pärit näitleja Guido Kanguri perekond juba 14. korda Tuletorni kontserdi, kus astuvad üles Liisi Koikson, Tanja, Estraadiraadio, ansambel Miljardid, nublu ja mitmed teised Eesti tuntud muusikud.

"Oleme artiste hoolega valinud selle järgi, kes meie perele meeldivad. Aeg on näidanud, et need meeldivad ka meie kontserdi külastajatele," ütles Guido Kangur, kes juba nädala algusest askeldab Rannapungerjal festivali ette valmistades. "Mulle tundub, et nüüd on sellest juba saanud traditsioon ja me ei näegi põhjust selles formaadis erilisi muudatusi teha."

Kava avavad kell 15 tänavu saja-aastaseks saava Rannapungerja tuletorni jalamil Avinurme puhkpilliorkester ja džässiduo Nikolai Korzoun ja Ara Yaralyan.

Sadakond meetrit eemal asuval pealaval astub publiku ette Tanja Mihhailova-Saar, kes kaasab laulma ja tantsima ka lapsed koos nende vanematega ja vanavanematega. Tanja esitab koos Eesti tuntud džässmuusikutega tuntud poplugusid uues kuues, muu hulgas ka näiteks laulu "Amazing", millega ta üheksa aastat tagasi Eestit "Eurovisioonil" esindas.

Guido Kanguri sõnul on ta Tanjat, kellega koos mängis muusikalis "Kabaree", soovinud ammu Tuletorni kontserdile esinema saada. Sel aastal õnnestus lõpuks kuupäevad klappima saada.

Kell 17.30 tuleb publiku ette Estraadiraadio koos solistide Kaire Vilgatsi ja Jüri Pootsmanniga. Sama koosseis esines eelmisel aastal 20. augustil, Eesti taasiseseisvumise aastapäeval presidendi vastuvõtul Kadrioru roosiaias. "Nad esitavad selliseid igihaljaid lugusid, mida ka mu 91aastane ema ja tema sõbrannad kaasa laulavad," ütles Guido Kangur.

Edasi võtab esinemisjärje üle lauljatar Liisi Koikson, kes toob kuulajate ette läbilõike oma tuntumatest paladest ansambli saatel, kuhu kuuluvad Eesti tippmuusikud.

Eelviimasena tulevad lavale ansambel Miljardid ja nende liider Marten Kuningas. Kuna nad esinevad üsna harva, siis on Rannapungerjal üks väheseid võimalusi neid sel suvel kuulata. "Usun, et seekordne Miljardite kontsert on kui majakas suvisel ürituste merel, seda nii kuulajale kui ka bändile," tõdeb Marten Kuningas.

Tänavuse kontserdi lõpetab nublu, kes on oma mõminaräpi stiilis lugudega võitnud arvukalt muusikaauhindu ja kuulajate südameid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles