Vaba Lava Narva kultuurihoov pakub üritusi igale maitsele

Ilja Smirnov
Copy
Vaba Lava Narva kultuurihoovis 2022. aasta.
Vaba Lava Narva kultuurihoovis 2022. aasta. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

28. juulil avab uksed Vaba Lava Narva teatrikeskuse kultuurihoov, kus saab enam kui kahe nädala jooksul nautida mitmesuguseid muusika-, haridus- ja meelelahutusüritusi igale vanusele ja maitsele.

Kultuurihoovi enim reklaamitud üritus on 29. juulil kell 20 algav Ukraina etnoroki bändi Vopli Vidopliasova ja selle liidri Oleg Skrypka kontsert. Lavale esitatavate rangete nõudmiste tõttu ei toimu see aga mitte hoovis, vaid Vaba Lava suures saalis. Sissepääs on tasuline, piletid on müügis.

Enamik teisi kultuurihoovi üritusi viiakse läbi vabas õhus ja need on külastajatele vabalt kättesaadavad. Nautida saab elavat muusikat, osaleda Narva meistrite töötubades, tantsida zumbarütmide saatel, külastada kohalike kunstnike näitusi ja palju muud.

5. ja 11. augustil kavas olevaid muusikaõhtuid saab nautida tasuta või sümboolse tasu eest. Esimesel õhtul sütitab rahvast Eesti tuntud muusik ja filmitegija Meisterjaan, teisel õhtul läheb käima teknopidu "909".

Pühapäeval, 13. augustil toimub rüütlilaager ja Lego perepäev. Samal päeval tulevad sisehoovi Narva Transi jalgpallurid, et ühes oma fännidega aega veeta ning häälestuda samal õhtul peetavaks kohtumiseks Kuressaare meeskonnaga.

"Kultuurihoovi põhikontseptsioon on n-ö elava linnaruumi idee ning kõik selle sündmused toimuvad kohas, kus kohtuvad Narva linna pikaajaline industriaalne traditsioon ning nüüdisaegsed vaatenurgad elule ja selle korraldusele," selgitas projektijuht Anna Kalinina kultuurihoovi ideed.

Ta tuletas meelde, et algul oli Vaba Lava teatrikeskus mõeldud teatrilavana. Kuid eelmisel aastal tuli mõte, et ainult teatrist ei piisa ja oleks tore avada vabas õhus koht, kus hakkaksid toimuma eri stiilides, eri suurusega ja erisugustele sihtrühmadele suunatud üritused.

Eelmisel aastal esines Vaba Lava kultuurihoovi pealaval Ukraina bänd Lyapis Trubetskoy, kelle kontsert tõi kokku üle seitsmesaja kuulaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles