Peipsi kandi rahvas kutsub kahepäevasele söömingule

Põhjarannik
Copy
Peipsi toidu tänav algab Vasknarvast.
Peipsi toidu tänav algab Vasknarvast. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Peipsi toidu tänav pakub nädalavahetusel 175 kilomeetril maitseelamusi. Ida-Virumaal avab uksed kaheksa kahepäevarestorani Vasknarvast Lemmakuni.

Kokku leiab Peipsi toidu tänavalt poolsada kahepäevarestorani, mis pakuvad kõike paremat, mida kohalikust toormest valmistada.

"Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa- ja põllusaadused. Kõigest sellest valmistavad pop-up-restoranid Vasknarvast Saaboldani oma parimaid retsepte külastajate rõõmustamiseks," ütles Peipsimaa Kogukonnaköögi eestvedaja Triinu Akkermann.

Lauale jõuavad näiteks tint, viidikas, luts, haug, koha, ahven, rääbis ja latikas, mis on valmistatud eri viisidel. Metsaseeni leidub nii pirukates, suppides, salatites kui ka pelmeenides.

Lihasõpru ootab tänavu eriti rikkalik valik, sest võimalus on proovida härjasabasuppi, kopra-, lamba-, metssea-, metskitse-, hirve- ja põdraliha. Kõigele sellele seltsiks oma aedadest ja põldudelt maitsvad lisandid ning magusad perekonnaretseptid või moodsamad desserdid.

Samuti saab Peipsimaa lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab või mis on juba sahvritesse kogutud.

Sel aastal on kokku pandud ka paadimarsruut, mis on oma paadiga tulijatele mugav teejuht, kus saab maabuda ning milliseid kohti külastada.

Kahepäevarestoranid on avatud 19. augustil kella 11-21 ja 20. augustil kella 11-17. Täpsema info leiab Peipsi toidu tänava Facebooki lehelt. Ida-Virumaal on tänavu ka uusi kohti, näiteks Ruubeni kohvik Remnikus ja Kurro talu retroköök Kuru külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles