Taasiseseisvumise aastapäeval saab kontserte nautida üle maakonna

Copy
Jõhvi taasiseseisvumispäeva kontserdi üheks esinejaks on Kõrsikud.
Jõhvi taasiseseisvumispäeva kontserdi üheks esinejaks on Kõrsikud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti taasiseseisvumispäeva 32. aastapäeva tähistamine algab pühapäeva hommikul Kiviõlis kultuurikohvikuga ja lõpeb õhtul isamaaliste lauludega Jõhvis.

Tähistamisega teeb 20. augustil otsa lahti Kiviõli, mille keskväljakul avab kell 9 uksed taasiseseisvumispäeva kultuurikohvik. Lüganuse valla kodukohvikute päevad algavad juba 18. augustil, aga 20. augustil kutsub Lüganuse kultuurikeskus hommikukohvile ja elavat muusikat nautima. Südapäeval annavad kontserdi laulja Triin Norman ja tšellist Olja Raudonen.

Kell 10 algab Eesti taasiseseisvumise perepäev Sinimäe külaplatsil. Lastele toimuvad töötoad, mängud ja hobusõit, kell 14 esineb bänd Big Fish.

Kohtla-Järve linn kutsub taasiseseisvumispäeva tähistama kell 13. Vabadussõjas langenute mälestussamba juures K. Lutsu tn pargis tunnustatakse Kohtla-Järve tublimaid elanikke, kes on linna kaunimaks, paremaks, turvalisemaks ja puhtamaks muutnud. Kontserdi annab lauljatar Ines.

Kell 15 laulavad Kauksi rannahoone juures Luisa Rõivas ja Alen Veziko, kitarril saadab Karel Kasak. Avatud on Catering Kene kohvik. "Muinastulede ööd oleme Kauksi rannahoone juures tähistanud, nüüd teeme seal esimest korda ka 20. augusti sündmuse," ütles Alutaguse huvikeskuse kultuuritöö koordinaator Grete Habakukk.

Oru pargi promenaad tuleb taas

Toilas tähistatakse Eesti taasiseseisvumise aastapäeva traditsioonilise Oru pargi promenaadiga, seda juba 27. korda. Kontsert algab kell 17, Noorkuu ja Koit Toome esitavad unustamatuid hitte.

Sama koosseis käis viimaste jõulude ajal üle-eestilisel tuuril. "Kuna rahvas kommenteeris, et taas üks tuur, mis Ida-Virumaale ei jõudnud, siis tõin selle koosseisu teisele sündmusele siia," ütles Toila valla kultuurijuht Kaisa Pukk.

Seekord saab promenaadikontserti nautida purjetelgis. Tavapilet maksab 17 eurot, sooduspilet 15 eurot. Pensionäride ja õpilaste kõrval kehtib sooduspilet kübara- või kaabukandjaile.

Narvas toimub laulupiknik, kus saab armastatud laule kooride ja artistidega kaasa laulda. Pilt on tehtud 2021. aasta kooslaulmispeol.
Narvas toimub laulupiknik, kus saab armastatud laule kooride ja artistidega kaasa laulda. Pilt on tehtud 2021. aasta kooslaulmispeol. Foto: Anastassia Volkova

Laulupiknikul esinevad koorid ja Uku Suviste

Kell 17 algab laulupiknik Narva Joaorus linnuse nõlval, kus saab armastatud laule tuntud kooride ja artistidega kaasa laulda. Suurel üheslaulmisel astub lavale ka Uku Suviste, kes võitis nii 2020. kui 2021. aastal "Eesti laulu" konkursi ning esindas Eestit 2021. aasta "Eurovisiooni" lauluvõistlusel lauluga "The Lucky One".

"Mul on väga hea meel tulla taas kord Narva ning esineda sel korral kõigile narvakatele ja idavirulastele mõeldud laulupiknikul. Ootan teid kõiki piknikku nautima ja loomulikult kaasa laulma!" ütles Suviste.

Laulupiknik toimub integratsiooni sihtasutuse Narva eesti keele maja eestvedamisel. Peaesineja on Narva eesti keele maja tandemkoor, kellega liitub laval sõpruskoor Paldiskist. Samuti võtavad kontserdist osa Narva muusikakooli koorid, Narva rahvaste maja koor, Narva folklooriansambel Suprjadki, Iisaku regilauluansambel jt.

Kollektiivide esituses kõlavad laulud nii eesti kui ka ukraina, vene ja vadja keeles. "Repertuaar sai valitud selline, et tekiks rõõmus ja helge meeleolu, sest tegu on ju ikkagi ühise tähistamisega," ütles tandemkoori projektijuht ja Narva eesti keele maja õpetaja Pille Maffucci.

Taasiseseisvumispäeva tähistamisele paneb punkti Jõhvi. Kell 19 esitavad Jõhvi linnapargis Alo Mattiiseni isamaalisi laule Jõhvi bigbänd ja Peeter Priks. Seejärel on lava Kõrsikute päralt.

Tagasi üles