Rakvere teater tuleb Kohtla-Järvele romantilise komöödiaga, mida saadab edu kogu maailmas

Põhjarannik
Copy
Südamlik komöödia "Kuni ta suri" tuletab meelde, et kunagi ei ole hilja olla õnnelik.
Südamlik komöödia "Kuni ta suri" tuletab meelde, et kunagi ei ole hilja olla õnnelik. Foto: Kalev Lilleorg

25. septembril näeb Kohtla-Järve kultuurikeskuses Rakvere teatri romantilist komöödiat "Kuni ta suri", mille sündmused käivitab uksekell.

Tegevus toimub raamatuid täis äärelinna korteris, kus elavad ema ja tema kuuekümneaastane tütar, kelle õhtuse vaikelu keerab pea peale ukse taha ilmunud Igor. Kuna võimukas pereema Sofja on väidetavalt suremas, kuid ei saa elust lahkuda süütundega, et tütar jääb siia ilma üksi, mehe ja lasteta, kerkib mures Tatjanale idee tutvustada Igorit... oma kavalerina.

Iseenda õnne nimel räägitud valedest sünnib üha uusi ootamatusi, sütitades keskealistes tegelastes endiski ootamatut elujanu. Südamlik komöödia tuletab meelde, et kunagi ei ole hilja olla õnnelik, sest muinasjutud võivad juhtuda igaühega.

Näidendi lavastaja Peeter Raudsepp on Virumaa Teatajale öelnud, et Nadežda Ptuškina näidend "Kuni ta suri" on olnud edukas igal pool maailmas. Seda on mängitud nii Jaapanis kui ka Saksamaal ning paljudes kohtades, kus "ei arvakski, et vene elu võiks midagi tähendada". "Ta on sedajagu universaalne materjal, et ületab nõukaaja nostalgia piirid. Nagu ka "Armastus tööpostil"."

Lüürilises armastusloos mängivad Ülle Lichtfeldt, Ülle Kaljuste (külalisena Eesti draamateatrist), Anneli Rahkema ja Eduard Salmistu.

"Kuni ta suri" etendub esmaspäeval, 25. septembril kell 19 Kohtla-Järve kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles