Kino Amadeus kutsub filmi- ja vestlusõhtutele

Põhjarannik
Copy
"Põrgu katlakütja" on väärt portreefilm Jõhvist pärit skulptorist Seaküla Simsonist. Filmitegijatega saab kohtuda nii Jõhvi kontserdimaja kinos Amadeus kui ka Jõhvi keskraamatukogus.
"Põrgu katlakütja" on väärt portreefilm Jõhvist pärit skulptorist Seaküla Simsonist. Filmitegijatega saab kohtuda nii Jõhvi kontserdimaja kinos Amadeus kui ka Jõhvi keskraamatukogus. Foto: Kinoplakat

Jõhvi kontserdimaja kino Amadeus jätkab filmi- ja vestlusõhtutega: neljapäeval, 21. septembril kell 18 näeb dokumentaalfilmi "Neeme Järvi. Muusika üle kõige" ja külla tuleb režissöör Erik Norkroos, keda on Jõhvi oodata ka oktoobris, et vaadata koos portreefilmi Seaküla Simsonist.

Neeme Järvi on üks enim plaadistanud dirigente või koguni muusikuid maailmas. Tema nimi figureerib enam kui poole tuhande heliplaadi esikaanel, lisaks veel sadakond helikandjat, millel ta on üks paljudest tegijatest. "Kui sa mõtled väikeselt, ei saa sa teha suurt muusikat," ütleb selle kohta Neeme Järvi.

Lisaks rahvusvahelisele haardele ning mitmete maailma orkestrite peadirigendiks olemisele on tal aga ka missioon kultuurisaadikuna. Film jälgib rahvusvaheliselt tunnustatud ja rahva poolt armastatud Neeme Järvit tema viimase nelja aasta tegemiste ajal nii Eestis kui ka Prahas, Viinis, Glasgow's ja Ameerikas.

Neeme Järvi olemust avavad tema perekonnaliikmed ja sõbrad ning temaga kontsertidel üles astunud muusikud Nicola Benedetti, Catriona Morison, Thomas Hampson, Joshua Bell jpt. Film on eesti keeles ja ingliskeelsete subtiitritega

Viru filmifondi toel toimuvad filmi- ja vestlusõhtud jätkuvad 24. oktoobril, kui kinos Amadeus linastub portreefilm Jõhvist pärit skulptorist Seaküla Simsonist, külas on režissöörid Kullar Viimne ja Erik Norkroos. Dokumentaal "Põrgu katlakütja" avab looja hinge, seesmise aususe ja siiruse ning näitab tema skulptuure ja objekte läbi põneva rakursi. Film annab hea ülevaate kunstniku töödest, nende raskest ja keerukast valmimisprotsessist.

Päev varem, 23. oktoobril näitavad autorid "Põrgu katlakütjat" Jõhvi keskraamatukogus; vestlusringi veab Tiia Linnard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles