Noored toovad muusikaga Järve mõisasse elu

Põhjarannik
Copy
Pärimusbänd Ehale on üleriigilise konkursi "Noor pärimusbänd 2023" finalist.
Pärimusbänd Ehale on üleriigilise konkursi "Noor pärimusbänd 2023" finalist. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 24. septembril korraldavad koolinoored sügisehõngulise muusika- ja ajaloosündmuse Kohtla-Järve gümnaasiumis ja Järve mõisa hoovis.

"Augustis toimuma pidanud üritus lükkus edasi sügisesse ning on selle ajaga selga tõmmanud ka uue kuue. Esimesena hakkab seekord hoopis kõlama Kohtla-Järve gümnaasiumi aatrium ning välja tuuakse ka killukesi Järve mõisa ajaloo kohta," selgitas üks korraldajatest Liisi Kauber.

Üritus algab kell 14. Kontserdielamust pakub noor särtsakas pärimusbänd Ehale, kes on üleriigilise konkursi "Noor pärimusbänd 2023" finalist ning esinenud ka Viljandi folgil ja "Tallinn Music Weekil". Samuti esineb nii Eestis kui mujal maailmas mitmeid tunnustusi ja rahva südameid võitnud akordioniduo Mikk Langeproon ja Henri Zibo.

"Kahe kontserdi vahel on aga võimalik keha kinnitada kohvikus ning teha koos giidiga gümnaasiumis läbi tuur näitusel, mille teemaks on "Mis on õnn?". Seejärel liigume ühiselt, laternatulede saatel, Järve mõisasse, kus toimub ka ajalootuur," rääkis Liisi Kauber.

Järve mõisa õuealal on sel päeval muidki põnevaid tegemisi, nagu vibulaskmine, käsitööala, pärimuslikud mängud ja tantsud ning väligalerii Ida-Viru kunstikoolide õpilaste töödest. Liikumas võib märgata ka hobuvankrit. Õhtusele jämmile võib igaüks tulla oma pilli ja häälega.

"Kogu selle toreduse eest ei pea rahakotist midagi välja otsima. Sündmuse on algatanud Kohtla-Järve gümnaasiumi õhinapõhised noored ning seda aitavad rahastada suursponsor VKG ja Hooandja meediaplatvormi kaudu paljud inimesed, kellele lähevad korda siinse paikkonna ajalugu ja käekäik. Suureks toeks on olnud Toila vallavalitsus ja Kohtla-Järve gümnaasium," ütles Liisi Kauber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles