Jõhvi mihklilaadal saadab kauplemist kirev kultuuriprogramm

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Mihklilaadal saab Jõhvi kesklinnas osta aiasaadusi ja istikuid, käsitöö- ja loodustooteid.
Mihklilaadal saab Jõhvi kesklinnas osta aiasaadusi ja istikuid, käsitöö- ja loodustooteid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval, 30. septembril haarab Jõhvi Mihkli kiriku ümbruse, Rakvere tänava ja Jõhvika promenaadi traditsiooniline laadamelu − mihklilaat tuleb juba 14. korda.

Nii linnarahval kui ka külalistel on võimalik laadal osta põllumajandus- ja aiasaadusi, istikuid, käsitöö- ja loodustooteid, nautida mõnusat laadatoitu ja mitmekesist kultuuriprogrammi, ütles Jõhvi muuseumi seltsi juht Anne-Ly Reimaa.

Kultuuriprogramm algab kell 10 Jõhvi bigbändi kontserdiga Jõhvi Mihkli kiriku kirikaias. Kell 11 musitseerib kirkus orelil Svetlana Kekiševa. Kell 14 annavad kirikus kontserdi laulja Nele-Liis Vaiksoo ja Jõhvist pärit muusik Rain Rämmal klahvpillidel. Kavas on Leelo Tungla tekstidele loodud laulud ja ka muud tuntud eesti muusikahitid.

Mihkli kirikus on võimalik tutvuda ka Eesti Panga muuseumi näitusega Eesti raha ajaloost ja sündmustest, mis viisid Eesti krooni taastamiseni. Samas on eksponeeritud ka raamatud Eesti rahast ning põnevad meenemündid.

Peredele toimub kell 12 kirikus viktoriin, kus saab testida oma teadmisi raha ajaloost ning lastel on võimalik ise kujundada kaheeurost münti. OÜ Merkuur pakub lastele tasuta ettevõtlikkust arendavat töötuba, kus meisterdatakse puust rahakassat, võtmehoidjaid jms. Lisaks saab kiriku vallikraavis proovida kätt iidse osavusmängu − ammulaskmisega.

Mihklilaatade traditsioon Jõhvis ulatub 1920. aastatesse. Traditsiooni taaselustas 2010. aastal Jõhvi muuseumi selts, kes korraldab laata koos Jõhvi Mihkli kogudusega.

Raamatukogu toob mihklilaadale Katri Raigi

Raamatust "Minu Narva. Kümme aastat hiljem" on saanud menuk raamatukogudes üle Eesti.
Raamatust "Minu Narva. Kümme aastat hiljem" on saanud menuk raamatukogudes üle Eesti. Foto: Repro

Jõhvi keskraamatukogu püstitab mihklilaadal Jõhvika promenaadile kirjandustelgi, kus Katri Raik esitleb oma raamatut "Minu Narva. Kümme aastat hiljem".

"Mida Eesti praegu loeb? Katri Raigi uut raamatut, sellest on saanud menuk!" tõdes Jõhvi keskraamatukogu arendusjuht Tiia Linnard, kelle sõnul laenutatakse raamatut üle Eesti massiliselt.

Näiteks Viljandi linnaraamatukogus on kolm eksemplari ja kõik on väljas, sama pilt on Pärnu keskraamatukogus. Jõhvis on raamatule järjekord. "See on arusaadav, sest Katri sõnaseadmisoskus on viis pluss ja ka tema huumorimeelega on kõik korras. Kohati on see raamat ka rabavalt aus," ütles Tiia Linnard.

Kohtumine Katri Raigiga algab kell 12. Kogu laada lahtioleku aja, kella 10-15 saab kirjandustelgis aga osta ülisoodsalt raamatukogus mahakantud raamatuid. "50 sendiga või ühe euroga raamat kätte saada − see on ikka väga hea tehing," nentis Tiia Linnard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles