Virumaa kolledžis saab teadlaste ööl tehismõistust taltsutada

Põhjarannik
Copy
Virumaa kolledž korraldab teadlaste ööd alates 2011. aastast.
Virumaa kolledž korraldab teadlaste ööd alates 2011. aastast. Foto: Virumaa kolledž

Neljapäeva, 28. septembri õhtul on Virumaa kolledži uksed taas avatud kõigile huvilistele, et veeta ühiselt järjekordne teadlaste öö.

Tänavune üritus on pühendatud tehisintellekti saladuste avastamisele ning tegevusi leidub nii suurtele kui väikestele. Kolledži uksed on avatud kella 18-21 ning õhtu kava on valminud Virumaa kolledži ja Kohtla-Järve gümnaasiumi koostöös.

Teadlaste ööl leiab nii esitlusi kui praktilisi töötube, mis aitavad tehismõistust paremini tundma õppida ning enda kasuks ja rõõmuks tööle rakendada. Õpetajatele näidatakse nippe, kuidas tehisintellekti abil tunde põnevamaks teha, muusikat luua, viktoriine koostada ja oma inglise keele oskust veelgi ladusamaks lihvida.

Täiskasvanutele ja suurematele lastele näidatakse programmeerimise ja infotehnoloogia võimalusi ebamugavate tegevuste lihtsustamiseks ning valmistatakse tark masin prügi sortimiseks. Samuti on osalejatel võimalus proovile panna tehisintellekti loomingulisus ning üheskoos pilte ja luuletusi luua.

Seekordsel teadlaste ööl ei puudu ka käelised tegevused. Osalejad saavad joonistada kompassi, meisterdada mehaanilise energia abil töötavat katapulti, samuti katsetada erinevaid masinaid, energia- ja päikesepaneelistende ning konstruktoreid. Samuti saavad huvilised taaskasutatavatest materjalidest ise ühe tehisaru meisterdada.

Tänavuse teadlaste öö peakorraldaja, Virumaa kolledži arendusjuhi Anna Kaljusaare sõnul sel aastal end eelnevalt töötubadesse registreerima ei pea. "Kõik töötoad on avatud terve õhtu ning soovijad saavad neid külastada endale sobival ajal."

Teadlaste öö on Eesti ja kogu Baltikumi suurim teadust populariseerivate sündmuste sari, mis sai alguse 2005. aastal Euroopa Komisjoni algatusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles