Nadežda Tsjupa: „Tõestasin endale, et olen ikka väga tubli!”

Copy
Nadežda Tsjupa otsib täiskasvanuna õppides võimalust oma elus midagi muuta. "Täiskasvanuna mõistad hästi oma eesmärki ja hindad kainelt oma võimeid," tõdeb ta.
Nadežda Tsjupa otsib täiskasvanuna õppides võimalust oma elus midagi muuta. "Täiskasvanuna mõistad hästi oma eesmärki ja hindad kainelt oma võimeid," tõdeb ta. Foto: Erakogu

Nadežda elab Kohtla-Järvel ja töötab Eesti HIV-positiivsete võrgustiku konsultandina Ida-Virumaal. Kui palun tal endast rääkida, ütleb ta algatuseks: "Mul on suur pere: abikaasa ja neli last, noorim tütar on nelja-aastane ja käib lasteaias, poeg on teises klassis, tütar õpib neljandas ja vanim laps kaheksandas klassis." Selle suure pere ja töö kõrvalt lõpetas Nadežda tänavu kevadel kuldmedaliga Narva täiskasvanute kooli. Uurisin temalt, kuidas see teekond kulges.

Miks otsustasite ühtäkki oma kooliteed jätkata ja keskhariduse omandada?

Selle sammuni viis mind kohtumine töötukassas, kui läksin uurima, kas saaksin tööalaseid täienduskoolitusi, et oma kvalifikatsiooni laiendada. Kahjuks või õnneks eeldasid kõik kursused, kuhu soovisin registreeruda, keskharidust. Sel hetkel otsustasin, et lähen keskkooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles