Suur õpilastööde näitus Kohtla-Järve kunstide koolis

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Viktoria Krivoglazova õpilaste Angelina Tayveri ja Erika Violeti sõnul on paberitükkidest mosaiigi ladumine keeruline, kuid põnev protsess.
Viktoria Krivoglazova õpilaste Angelina Tayveri ja Erika Violeti sõnul on paberitükkidest mosaiigi ladumine keeruline, kuid põnev protsess. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Kohtla-Järve kunstide kooli galeriis Ruut on avatud suur õpilastööde näitus − galerii seintele on ära mahutatud ligemale saja õpilase ligi kakssada eri tehnikas tööd.

Juhendajad on näitusele välja valinud eri vanuses noorte kunstnike ja skulptorite viimasel ajal valminud paremad tööd. Need on tehtud eri žanrites ja tehnikates ning erisugustest materjalidest ning võtnud enda alla peaaegu terve suure galerii.

Muu hulgas saab siin näiteks vaadata Viktoria Krivoglazova õpilaste Angelina Tayveri ja Erika Violeti loodud mosaiiktehnikas pilte.

"Rebisime ja lõikasime mitu nädalat vanu katalooge, reklaambrošüüre, ajakirju. Ladusime paberitükid toonide järgi kuhjadesse ja hakkasime siis tükke ükshaaval kokku kleepima," rääkis 10aastane Angelina Tayver. Välja tulid lõbusad mosaiikpildid ning sellest, et need on loodud värve kasutamata, saab aru vaid päris lähedalt uurides.

Grataažtehnikat, mille puhul pildid kraabitakse paberile või mõnele muule pinnale, ei näe näitustel just sageli. Käesolev väljapanek aga sisaldab mitut viienda kursuse õpilase Daniil Lazarevi tehtud grataažtehnikas tööd.

"Oleme ka ise meeldivalt üllatunud, kui mitmekesine ja emotsionaalne näitus meil välja tuli," sõnas Viktoria Krivoglazova.

Õpilastööde näitust saab galeriis Ruut vaadata veebruari lõpuni. Sissepääs galeriisse on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles