Selleks, et Ida-Virumaa imelist loodust kõrgustest vaadelda, tasub ronida Tärivere või Sinimäe vaatetorni otsa. Madalamad tornid, mis samuti häid vaateid pakuvad, kõrguvad üle Kotka matkaraja ning Sakal ja Liimalas otse mere ääres.

Kui tahaks vaadelda maad ja ilma linnulennult, soovitab keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Anne-Ly Feršel seada sammud Alutaguse rahvusparki. Seal asub üks Eesti kõrgemaid oose − Tärivere mägi. Sellel merepinnast 94 meetri ja jalamilt 42 meetri kõrguseni küündival mäel asub omakorda 28 meetri kõrgune vaatetorn. Nii saab siit isegi idapiiri taha kiigata.

Tärivere mäelt Iisakust leiab torni, aga ka pilttahvlitega õpperaja lendoravate elust ja olust − on ju Alutaguse piirkond lendoravate põhikants Eestis. RMK on torni lähedale rajanud ka mõnusa piknikuplatsi ja talvel kulgevad mööda mäge suusarajad.
Tärivere mäelt Iisakust leiab torni, aga ka pilttahvlitega õpperaja lendoravate elust ja olust − on ju Alutaguse piirkond lendoravate põhikants Eestis. RMK on torni lähedale rajanud ka mõnusa piknikuplatsi ja talvel kulgevad mööda mäge suusarajad. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy