X kammermuusikapäeval kõlab Eesti muusika

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Foto: Meditatafilms

Teisipäeval, 6. veebruaril toimub Ahtme kunstide kooli muusikaosakonna saalis Virumaa X kammermuusikapäev "Eesti meeleolud": kavas oleval kahel kontserdil kõlavad ainult Eesti heliloojate teosed. 

Iga-aastase kammermuusikapäeva algatasid 2013. aastal Ahtme kunstide kooli õpetajad eesmärgiga tutvustada õpilastele ja piirkonna muusikahuvilistele elanikele Eesti heliloojate loomingut. Idee juurdus ja sellest on saanud ilus traditsioon.

Kavas on kaks kontserti. Kell 15 esinevad Jõhvi, Ahtme, Kohtla-Järve, Narva ja Iisaku muusikakooli õpilased ja õpetajad. Ahtme kunstide kooli direktor Jana Unt rõhutas, et kontserdil kõlab eranditult Eesti muusika. Kell 17 algab pealinnast pärit nimekate külaliste kontsert: Kristina Vähi (vokaal) ja Diana Liiv (klaver) esitavad Mägi, Sisaski, Pärdi, Valgre ja teiste autorite teoseid.

Kristina Vähi on eesti ooperilaulja. Ta on lõpetanud Georg Otsa nimelise muusikakooli ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia. Ta on olnud Estonia teatri ooperisolist ning ooperitrupi Operetta Scretta liige. Alates 2018. aastast õpetab ta muusikakoolis vokaali.

Diana Liiv on samuti lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia. Solisti ja kammermuusikuna on ta esinenud Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Venemaal, Hollandis, Itaalias, Iisraelis ja USAs. Solistina on ta üles astunud koos Tallinna ja Tartu kammerorkestriga ning Longy sümfooniaorkestriga Bostonis ja Kaunase sümfooniaorkestriga Leedus. Ta on muusikasõprade seltsi kontsertide sarja kunstiline juht.

"See üritus saab teoks tänu koostööle Pille Lille muusikute fondiga. Programm on põnev, ootame kõiki head Eesti muusikat nautima," kutsus Jana Unt.

Sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles