Narvas toimub üle-eestiline noorte pianistide konkurss

Põhjarannik
Copy
Noor muusik musitseerimas Narva linna sümfooniaorkestri saatel.
Noor muusik musitseerimas Narva linna sümfooniaorkestri saatel. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Pühapäeval, 18. veebruaril kell 15 esinevad XV vabariikliku noorte pianistide instrumentaalkontserdi konkursi võitjad Rugodivi kultuurimajas Narva linna sümfooniaorkestri saatel.

16. ja 17. veebruaril läbivad 23 noort Eesti muusikakoolide pianisti kaks võistlusvooru, konkursi laureaadid aga astuvad 18. veebruaril Rugodivi kultuurimaja lavale.

Konkursi žüriisse kuuluvad Eesti muusika- ja teatriakadeemia õpetaja Age Juurikas, Tartu kõrgema muusikakooli õppejõud Jaan Kapp ja Narva sümfooniaorkestri dirigent Anatoli Štšura.

Esimest korda peeti vabariiklik noorte pianistide instrumentaalkontserdi konkurss 1996. aasta veebruaris ning nüüd toimub see iga kahe aasta tagant. Üks konkursi korraldajatest, Narva linna sümfooniaorkestri dirigent Anatoli Štšura usub, et aastatepikkune kustumatu huvi selle projekti vastu peitub selle konkursi mittestandardsuses.

"See konkurss aitab noori muusikuid avada ning annab neile haruldase võimaluse esitada žüriile lihvitud soolokava, tuues seejuures esile oma väärtusi ja varjutades puudusi. Vastutasuks saavad noored võimaluse astuda üles koos sümfooniorkestriga," on Štšura varem öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles