Jõhvi kontserdimajas kõlab jaapani trummimäng ja eesti koorilaul

Põhjarannik
Copy
Laupäeval kuuleb Jõhvis jaapani ning jaapani muusikakultuurist inspireeritud muusikat.
Laupäeval kuuleb Jõhvis jaapani ning jaapani muusikakultuurist inspireeritud muusikat. Foto: Eesti Kontsert

Laupäeval, 2. märtsil kuuleb Jõhvi kontserdimajas taikotrummide ansamblit Jaapanist ja Eesti rahvusmeeskoori, kes astub samale lavale ka järgmisel nädalal, aga siis juba eestimaise kavaga.

Kontserdil "Jaapani aed" esitavad taikotrummide ansambel Jaapanist, Eesti rahvusmeeskoor (dirigent Mikk Üleoja) ja lauljatar Liisi Koikson jaapani ning jaapani muusikakultuurist inspireeritud muusikat.

Jaapanis usutakse, et taikotrummidel on spirituaalne tähendus ja puhastav jõud. Just neid pille kasutatakse templirituaalides, et luua positiivset energiat. Taikotrummide etendusele annavad koloriidi jaapani flöödid ja rituaalne tants. Eksootiline Jaapani kultuur tundub samas siiski hästi hoomatav oma looduslähedases ja põhjamaalase jaoks arusaadavas kultuurikeeles.

Seekord liitub Jaapani loodusjõu − taikotrummidega − Eesti loodusjõud, meie unikaalne rahvusmeeskoor (dirigent Mikk Üleoja). Erilise nüansi lisab armastatud lauljatar Liisi Koikson, kes tunneb end koduselt väga erinevates stiilides, mis koonduvad loomuliku naturaalse kõla ja ilutunnetuse lummavas koosluses.

7. märtsil loovad Eesti rahvusmeeskoor ja VHK keelpilliorkester Rasmus Puuri juhatamisel ilusa läbilõike eesti muusikast läbi aegade. Kontserdil "Koju igatsus" on kavas Härma, Tobiase, Tormise, Kõrvitsa ja Puuri looming.

Kontsert räägib eesti muusika pärlite kaudu igatsusest − ikka oodatakse midagi, loodetakse kellelegi, ihatakse kuskile. Pikka aega on see eestlaste jaoks olnud oma kodu ja kodumaa. Paik, mis on meie jaoks püha, kus saame hoida oma kultuuri ja keelt ning elada vabana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles