Kaht festivali ühendav kammermuusika õhtu

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Jevgeni Mravinski nimelist muusikafestivali on peetud ligi kolmkümmend aastat ning festivali peakorraldaja, Narva linna sümfooniaorkestri kunstiline juht ja dirigent Anatoli Štšura püüab iga kord Ida-Virumaale tuua väljapaistvaid muusikuid eri riikidest.
Jevgeni Mravinski nimelist muusikafestivali on peetud ligi kolmkümmend aastat ning festivali peakorraldaja, Narva linna sümfooniaorkestri kunstiline juht ja dirigent Anatoli Štšura püüab iga kord Ida-Virumaale tuua väljapaistvaid muusikuid eri riikidest. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Reedel, 5. aprillil kell 18 toimub Kohtla-Järve kultuurikeskuses XXIX Jevgeni Mravinski muusikafestivali ja festivali "Klassika kütkes" raames kammermuusika õhtu "Kaks hinge: viiul ja klaver". Narva sümfooniaorkestri saatel astuvad solistidena üles Ameerika pianist Michael Bulychev-Okser ja Briti viiuldaja Miriam Davis.

Michael Bulychev-Okser on rahvusvaheliselt tunnustatud pianist, helilooja ja produtsent ning New Yorgi ülikooli professor. Ta on säranud maailma mainekamatel lavadel ning esinenud korduvalt ka Estonia teatris. Bulychev-Okser korraldab rahvusvahelisi muusikaüritusi kogu maailmas, sealhulgas New Yorgis peetavat Gershwini-nimelist festivali ning rahvusvahelist muusikafestivali "Klassika kütkes". Teda kutsutakse sageli ka eri riikides toimuvate rahvusvaheliste konkursside žüriisse. 2022. aastal esitas ta koos Iisraeli viiulivirtuoosi Shlomo Mintziga Mendelssohni topeltkontserdi.

Miriam Davis on Briti lavade särav täht, viiuldaja ja modell, kes on tuntud eelkõige oma julge välimuse, silmipimestava ilu ning julgete interpretatsioonidega.

"Oleme Michaeliga tuttavad juba üle kahekümne aasta, suhtleme pidevalt ja oleme üheskoos korraldanud erinevaid muusikaprojekte," sõnas Narva sümfooniaorkestri kunstiline juht ja dirigent Anatoli Štšura. "Seekord koostas programmi tema ning kahtlemata ootab meid kõiki ees imeline õhtu," lisas ta.

Kontserdil kõlavad Bachi, Brahmsi, Chaussoni, Paganini, Debussy, Liszti ja Alexey Shori teosed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles